10 x de lekkerste recepten met pompoen

herfsttaart

Pompoen, wie houd er niet van? Vroeger was ik er echt niet dol op, tegenwoordig mix ik het werkelijk overal doorheen. En nog een mooi bijkomend iets, pompoenen zijn hartstikke gezond, dat is dan weer mooi meegenomen. Door naar de 10 lekkerste recepten met pompoen.

10 lekkere recepten met pompoen

Het concept is makkelijk, in alle onderstaande heerlijke baksels en kookavonturen heb ik het oranje goud verwerkt. Benieuwd naar het recept achter het plaatje? Klik dan op de groen gekleurde woorden of de afbeelding, ik ga er voor zorgen dat jij dan automatisch wordt doorgestuurd naar het recept.

1. Pompoencake met mascarpone-kaneel topping

recepten met pompoenEen cake waarvan je er zeker meerder gaat maken, rijk gevuld met het oranje goud en bedolven onder een romige laag mascarpone met de smaak van kaneel. Dat klinkt toch bijna magisch?

2. Gezonde pumpkin spice latte

recepten met pompoen

Een goed bakje koffie + pompoen, dat kan haast niet misgaan. Het ziet er goed uit, is helemaal insta-waardig en nog lekker ook. Proberen? Het recept vind je hier.

3. Pompoen chocolade laagjestaart met salted caramel pecans

recepten met pompoen

Het pronkstuk van de eeuw! Deze fantastische taart was echt een gelukstreffer, heb jij hem al geprobeerd?

4.  Zoete pompoensoep (vegan)

recepten met pompoen

Als je zoete soep hoort dan denk je waarschijnlijk allereerst iets van ”bluh”. Geloof mij, probeer het eens. Het zal je verbazen hoe lekker deze is. Ik gebruikte in het recept de pumpkinspices van Green Gypsy en daar zit ook kaneel in, dat geeft de soep een vleugje zoetigheid. Ik ben fan!

5. Herfsttaart van pompoen met pecan mascarpone topping

recepten met pompoen

Dit is toch ook wel een mooie geworden hé? En het is echt een makkie hoor, gemaakt op basis van speltmeel en pompoenpuree, ingrediënten die iedereen wel thuis heeft liggen. Bakkers klaar? Bakken maar..

6. Pompoen pecan snackballetjes

recepten met pompoen

Ik heb al veel recepten van snackballetjes gedeeld en toch komen er steeds weer nieuwe variaties in mij naar boven. Ik mix dan weer iets door elkaar en dan blijkt het weer echt lekker te zijn. Zo ook deze variant met pompoen en pecannoten, een aanrader!

7. Pompoenpit-dadel repen

recepten met pompoen

Toen ik het potje pompoenpit-pasta van Biotoday voor het eerst in mijn handen had, wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik er mee moest. Bij het maken van dadelrepen leek het me wel een lekkere toevoeging en dat pakte goed uit. Het is een beetje vals spelen trouwens want in dit recept zit niet echt pompoen maar wel een pasta van de pitten van een pompoen, dat geldt ook toch?

8. Cheesecake met pompoen-brownie bodem

recepten met pompoen

Uh?!? Deze taartjes zijn paars en daar zit oranje pompoen in? Hoe kan dat?  Dat zal ik uitleggen. De bodem van deze gebakjes heb ik namelijk gemaakt van pompoen, pompoen-brownie wel te verstaan. Onwijs lekker en vol van smaak, zeker het proberen waard.

9. Verrassingskoeken met pompoen

recepten met pompoen

Over deze geweldige koeken kan ik heel kort zijn. Het recept komt uit het boek van Marike (alias ohmypie) en ze smaken heerlijk. Snel proberen dus!

10. Zoete aardappelsoep met pompoen

recepten met pompoen

En dan nog een soepje, bij deze heb ik de pompoen gecombineerd met zoete aardappel, een (oranje) gouden combi! Het recept vind je hier.

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete recept met pompoen, laat je het even weten?

Heb jij genoten van deze heerlijke recepten met pompoen? Wil je meer zien? Volg healthyfoodlove.nl dan via instagram en facebook, dan zorg ik er voor dat jij al eerste op de hoogte bent van alle nieuwe (pompoen) recepten.

Enjoy!

2 reacties op “10 x de lekkerste recepten met pompoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.