10x de lekkerste gezonde muffin recepten

gezonde muffin recepten

Eerder maakte ik al een overzicht van de 10 lekkerste gezonde taartrecepten, dit was een schot in de roos en vandaar ook dat ik nu een nieuwe variant gemaakt heb. Deze keer stel ik je voor aan de 10 lekkerste gezonde muffin recepten. Houd jij, net als ik, ook zo ontzettend veel van gezonde muffins?

Gezonde muffins | 10 x gezond genieten

Kokosmuffins met chocolade frosting

Kokosmuffins met chocolade

Muffins met een geweldig boterige frosting er bovenop, zien ze er niet altijd uit om je vingers van af te likken? Jawel, het kan ook gezond. Even smeuïg, even zoet, wat wil je nog meer?

Benieuwd welke ingrediënten ik gebruikte? Lees dan rustig verder!

Appel kaneel muffins

appel kaneel muffins

Met de gedachte aan appeltaart, ging ik aan de slag. Deze appel kaneel muffins zijn een gezonde snack voor op je werk, school of onderweg. Ga jij ze proberen?

Speltmuffins met choco-aardbei vulling

Muffins met een choco-aardbei vulling

Dat klinkt toch al waanzinnig, muffins met een vulling van aardbeien en chocolade. Wat mij betreft kan het niet beter. Ik maakte deze muffins op basis van spelt brood mix maar je kan ook makkelijk spelt bloem of -meel gebruiken. De muffins zijn smeuïg en heel voedzaam, een aanrader als ontbijt of lunch dus! Deze hoort toch helemaal thuis in het rijtje van gezonde muffin recepten?

Muffins met blauwe bessen en frambozen

Muffins met blauwe bessen

Ik ben echt wel een blauwe bessen fan. Door de yoghurt, zo uit het handje of door muffins, ze zijn gewoon geweldig lekker. Eerder maakte ik al eens deze blauwe bessen muffins en omdat deze zo goed in smaak vielen wilde ik het weer eens proberen maar dan wel anders natuurlijk.

Deze keer dus broodmuffins met blauwe bessen en frambozen gemaakt van volkoren tarwemeel en havermout. Benieuwd?

Mega bananen-muffins met chocolade

Bananen-muffins

Bananenbrood, bananenbrood-granola, bananenbrood-muffins.. Je kan het zo gek niet bedenken, alles kan met banaan. Mijn doel voor dit recept was om iets te maken dat je kan eten als ontbijt, tussendoortje en als je wilt zelfs als lunch. Als basis voor deze muffins heb ik dan ook gebruik gemaakt van tarwemeel (net als echt brood) maar dan met een lekkere toevoeging van banaan en chocolade (een prima combi als je het mij vraagt).

Gezonde chocolade muffins

Gezonde chocolade muffins

Hoe top is het om lekker in het weekend een moment je keuken in te duiken en dan deze mega lekkere gezonde chocolade muffins op tafel te toveren? Wat mij betreft het beste idee ooit. Deze goed gevulde muffins zijn perfect in combinatie met een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk. Proberen?

Red velvet muffins

Red velvet muffins

Muffins gekleurd met bietensap. Een top idee, wat mij betreft. Dit gaf mij gelijk inspiratie voor deze red velvet muffins. Lekker, niet ongezond en met een verrassend effect.

Amandel chocolate chip muffins

chocolate chip muffins

Deze horen ook echt in het rijtje van gezonde muffin recepten thuis. Super makkelijk, super lekker en gewoon nog gezond ook! Ik deelde ze met mijn geliefden en die waren er echt over te spreken, daarom deel ik ze ook graag met jou. Deze amandel chocolate chip muffins zijn te lekker om voor mezelf te houden.

Carrotcake muffins met appel

favoriete muffins

Ja, precies ja! Carrotcake muffins met appel, en dat is? Nou, dat kan ik je vertellen. Dat is ontzettend lekker en feestelijk en gezond, wat wil je nog meer? Doordat de appels en wortel grof geraspt zijn, proef je ze echt terug in de muffins en dat maakte ze smeuïg en heel erg lekker. Afgelopen voorjaar maakte ik een heerlijke worteltaart en daar is het recept van de carrotcake muffins is hier een neefje van.

Blueberry muffins

blueberry muffins

Blauwe bessen zijn geweldig! Deze keer dus weer een recept met blauwe bessen, samen met amandelmeel de basis voor deze heerlijke suikervrije muffins.

Zo, dat was het dan! Tien overheerlijke gezonde muffin recepten, in alle soorten en maten. Ik hoop dat er iets lekkers voor jou tussen zat. Heb je ze gemaakt of heb je nog vragen, laat het me hieronder of via Instagram weten, dat vind ik leuk!

Heb je ook al eens een kijkje genomen bij de 10 lekkerste gezonde cake recepten, super leuk om ook eens mee aan de slag te gaan.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.