3 favoriete gluten- en suikervrije recepten

tips gezond eten

Dat ik niet alles wat ik maak helemaal zelf bedenk was al wel duidelijk. Veel andere foodies en blogs zijn grote inspiratiebronnen voor mij en ik steek dat ook niet onder stoelen en banken. Een grote inspiratiebron voor mij is Marike van ohmypie.nl, zij deelt veelal glutenvrije recepten en haar spreekwoord is dan ook ”van glutenvrije last naar glutenvrij feestje”, Marike heeft last van coeliakie en glutenvrij eten is voor haar de oplossing.

Omdat ik haar en haar recepten zo inspirerend vindt, komt het vaak voor dat één van haar recepten een baksel in mijn oven wordt. Deze keer deel ik 3 favoriete Oh my pie recepten met jullie die ik zelf de afgelopen tijd heb geprobeerd.

Single spijs muffins

Deze waanzinnige muffins zijn gemaakt van havermeel, gevuld met (zelfgemaakte) amandelspijs en afgetopt met verschillende noten en pitten. Het recept vind je hier, ik zou ze zeker aanraden (wij hebben er oudejaarsdag ontzettend van genoten).

muffins met spijs muffins met spijs muffins met spijs

Appeltaart deluxe

Een luxe appeltaart is dit zeker, dit kleintje is echt een genietmoment van je dag en is heel makkelijk om te maken. De combinatie van amandel- en boekweitmeel die ik in mijn kwarkbroodjes ook altijd gebruik wordt hier ook toegepast. Super lekker en onwijs zacht in combinatie met de appel compote (zelfgemaakt). Het recept voor dit luxe appeltaartje vind je hier.

appeltaart appeltaart appeltaart

Snickers sensatie

Lest best’‘, zeggen ze wel eens. En dat is in dit geval zeker zo, deze snickers sensatie is fantastisch. Stiekem een grote eetlepel pindakaas al geheime vulling toegevoegd en het is genieten geblazen. Als je een beetje van bananenbrood, chocolade en pindakaas houdt, dan moet je deze echt eens proberen. Het recept is wederom te vinden op de website van Oh my pie.

snickertaart snickertaart snickertaart

Wat is het toch fijn om zulke inspirerende mensen om je heen te hebben, en dan nog iets. Marike heeft onlangs haar Oh my Pie boek uitgebracht en deze kan je nu bestellen. Het is een boek boordevol gluten-  en lactosevrije recepten waar je super veel inspiratie uit kan halen. Wanneer je het boek nu besteld heb je het samen met wat leuke verassingen als een van de eersten thuis begin februari.

Welk van de bovenstaande recepten lijkt jou het allerlekkerst?

Enjoy!

 

11 reacties op “3 favoriete gluten- en suikervrije recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.