De 3 lekkerste bananenbrood recepten

chocolade bananenbrood gezond

Het is eigenlijk pas van de laatste twee jaar dat ik echt dol ben op bananenbrood. Daarvoor had ik er wel eens van gehoord maar eigenlijk had ik nog nooit bananenbrood recepten geprobeerd. Afgelopen jaar heb ik ontelbaar veel bananenbroden gebakken. Maar ik heb ook weer andere recepten gemaakt die weer voort kwamen uit die lekkere bananenbroden. Zoals bijvoorbeeld de enige echte bananenbrood granola!

1. Espresso chocolate bananabread

chocolate banana bread

Don’t try this at home! Ik garandeer je dat je er zeker een tweede en zelfs wel een derde van gaat maken want dit is echt lekker. Deze goed gevulde bananenbrood met een vleugje koffie is niet te weerstaan, vind ik. Het recept van dit heerlijke broodje vind je hier.

2. Chocolade bananenbrood

chocolade bananenbrood gezond

Dit bananenbrood is ook weer een regelrechte aanrader, gemaakt met puur cacao en daardoor de smaak van een heerlijke reep chocolade. Het recept voor dit pure broodje, gemaakt van speltmeel, vind je hier.

3.  Bananenbroodtaart met vulling en pecannoten

bananenbrood recepten

Wil je het nou net iets spannender allemaal? Dan maak je gewoon een taart van je bananenbrood, bak ‘m in een ronde vorm, snijd ‘m horizontaal door en stop er een lekkere vulling in. Het recept voor deze bananenbrood taart vind je hier.

Zijn de bovenstaande bananenbrood recepten het allemaal net niet voor jou? Dan zijn deze muffins (natuurlijk ook met banaan) misschien precies wat je zoekt, super groot en onwijs luchtig, de perfecte ontbijt muffin!

Enjoy!

18 reacties op “De 3 lekkerste bananenbrood recepten

 1. Daisy zegt:

  Ik heb ook al regelmatig gehoord over bananenbrood, maar nog nooit geproberd…. Die eerste twee zorgen er wel voor dat ik denk… waarom niet?????? Ik ga ze opslaan!

 2. Margon zegt:

  Bananenbrood! Mijn guilty pleasure 🙂 Ik heb laatst jouw Espresso variant gemaakt en mijn moeder is er helemaal weg van. Maar die met chocolade… Oei, dat wordt weer bakken! 😉

  • Anne zegt:

   Wat gaaf om te horen, die espresso variant is eigenlijk ook wel mijn persoonlijke favoriet (heb toevallig net een stukje voor mij liggen). Die met chocolade is ook een succes al moet ik zeggen dat die taart-variant met vulling bij mij op nr 2 staat 🙂

 3. Pingback: De 3 meest bekeken recepten van april! - healthyfoodlove

 4. Pingback: Bananenbrood met wortel en appel - healthyfoodlove

 5. Pingback: Nog een notenbrood.. - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.