Search
chocolade bananenbrood gezond

De 3 lekkerste bananenbrood recepten

Het is eigenlijk pas van de laatste twee jaar dat ik echt dol ben op bananenbrood. Daarvoor had ik er wel eens van gehoord maar eigenlijk had ik nog nooit bananenbrood recepten geprobeerd. Afgelopen jaar heb ik ontelbaar veel bananenbroden gebakken. Maar ik heb ook weer andere recepten gemaakt die weer voort kwamen uit die lekkere bananenbroden. Zoals bijvoorbeeld de enige echte bananenbrood granola!

1. Espresso chocolate bananabread

chocolate banana bread

Don’t try this at home! Ik garandeer je dat je er zeker een tweede en zelfs wel een derde van gaat maken want dit is echt lekker. Deze goed gevulde bananenbrood met een vleugje koffie is niet te weerstaan, vind ik. Het recept van dit heerlijke broodje vind je hier.

2. Chocolade bananenbrood

chocolade bananenbrood gezond

Dit bananenbrood is ook weer een regelrechte aanrader, gemaakt met puur cacao en daardoor de smaak van een heerlijke reep chocolade. Het recept voor dit pure broodje, gemaakt van speltmeel, vind je hier.

3.  Bananenbroodtaart met vulling en pecannoten

bananenbrood recepten

Wil je het nou net iets spannender allemaal? Dan maak je gewoon een taart van je bananenbrood, bak ‘m in een ronde vorm, snijd ‘m horizontaal door en stop er een lekkere vulling in. Het recept voor deze bananenbrood taart vind je hier.

Zijn de bovenstaande bananenbrood recepten het allemaal net niet voor jou? Dan zijn deze muffins (natuurlijk ook met banaan) misschien precies wat je zoekt, super groot en onwijs luchtig, de perfecte ontbijt muffin!

Enjoy!

16 comments

 • Daisy

  Ik heb ook al regelmatig gehoord over bananenbrood, maar nog nooit geproberd…. Die eerste twee zorgen er wel voor dat ik denk… waarom niet?????? Ik ga ze opslaan!

  19 april 2017 at 20:12
 • Janine

  De chocolade banenbroood klinkt en ziet er erg lekker uit! Ik ben zelf wel heel erg benieuwd hoe deze smaakt, de combinatie klinkt in ieder geval heerlijk.

  19 april 2017 at 20:16
 • Mieke | mieksmind

  oeh klinkt allemaal lekker! Die ga ik eens proberen 🙂 ik heb nu een standaard bananenbrood recept wat ik maak, maar eens afwisselen is niet verkeerd

  20 april 2017 at 10:19
 • Serafina

  Pecanoten.. Heerlijk… Bananenbrood heb ik 1X gegeten, vond ik verassende lekker

  20 april 2017 at 10:22
 • Johanne

  Oh jeetje, ze klinken alle drie echt superlekker! Vooral die Laatste. Die ga ik binnenkort maken denk ik!

  20 april 2017 at 11:33
 • Linda

  Misschien dat ik me ook maar eens aan bananenbrood moet gaan wagen. Ze zien er allemaal heerlijk uit!

  20 april 2017 at 13:54
 • Margon

  Bananenbrood! Mijn guilty pleasure 🙂 Ik heb laatst jouw Espresso variant gemaakt en mijn moeder is er helemaal weg van. Maar die met chocolade… Oei, dat wordt weer bakken! 😉

  20 april 2017 at 14:17
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Ik ga die taart zeker een keertje proberen te maken want die klinkt heel goed!

  20 april 2017 at 14:33
 • Chantal

  Wat een heerlijke recepten zeg! Ik ga ze snel een keertje uitproberen. Hopelijk gaat het goed, ik ben namelijk niet zo’n keukenpriNses.

  20 april 2017 at 15:41
 • Romee

  Die taaaaaaaaart, ziet er allemaal heel yummy uit.

  20 april 2017 at 18:57
 • Nathalie - Volgmama

  Dat ziet er allemaal goed uit. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit bananenbrood gegeten. Moet het toch echt eens proberen als ik dit zo zie.

  20 april 2017 at 20:24

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.