In mijn zoektocht naar de mogelijkheid of roomboter ook te vervangen zou zijn door margarine kwam ik op het idee om mijn eigen bestaande recepten opnieuw te proberen. In plaats van gebruik te maken van roomboter, ging ik deze keer voor margarine. Denk jij dat het mogelijk is om roomboter te vervangen voor margarine? Ik denk van wel en dat laat ik je graag zien aan de hand van onderstaande ontbijt recepten.
Gezonde appelcake met spijsvulling
Ingrediënten
- 100 gr speltbloem
- 100 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 el koek en speculaaskruiden
- snufje zout
- 180 gr Becel original
- 4 el ahornsiroop of zelfgemaakte ongezoete appelmoes*
- 3 eieren
- 2 appels
- 75 gr zelfgemaakte amandelspijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een spring vorm in met margarine/olie (beleg de bodem met bakpapier)
- Meng de bloem, meel, bakpoeder, koek/speculaaskruiden en een snufje zout goed door elkaar
- Mix in een aparte kom de Becel original en ahornsiroop glad en klop daarna de eieren door dit mengsel
- Voeg voorzichtig het meelmengsel toe aan het margarine mengsel en blijf ondertussen goed mixen
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appel dan dunne plakjes
- Giet een deel van het mengsel op de bodem van de springvorm, verdeel hier over de helft van de plakjes appel en daarover het amandelspijs
- Voeg nu de rest van het beslag toe aan de springvorm, verdeel hierover de rest van de appels, strooi eventueel nog wat koek/speculaaskruiden over het geheel
- Bak de cake in 40-50 minuten gaar, prik aan het eind even met een satéprikker in de cake om te checken of deze helemaal gaar is
Dutch baby met mandarijn
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 gr tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 ml melk
- 1 el ahornsiroop
- 1 snufje zout
- 1 el Becel original
- 2 el Griekse yoghurt
- vers fruit naar smaak ik maakte gebruik van mandarijntjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en verwarm de pan met de Becel original in de oven tot de margarine volledig gesmolten is.
- Mix alle ingrediënten (behalve de Griekse yoghurt en fruit) in de blender tot een fijn beslag.
- Giet het beslag op de gesmolten boter en bak de Dutch baby vervolgens in ongeveer 20 minuten af (houd ondertussen een oogje in het zeil zodat de bovenkant niet aanbrand).
- Laat na het bakken de Dutch baby kort afkoelen en garneer vervolgens met yoghurt/kwark en vers fruit.
Granola, de topper onder de ontbijtrecepten!
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 75 gr gemengde noten/zaden ongezouten
- 50 gr Becel original
- 2 medjoul dadels ontpit
- 2 el zelfgemaakte dadelpasta* kan vervangen worden door ahornsiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar en verwarm de natte ingrediënten in een pannetje.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en meng daarna alles door elkaar en verdeel dit evenwijdig over de bakplaat.
- Bak de granola in ongeveer 25 a 30 minuten in het midden van de oven.
Nutrition
Bovenstaande recepten maakte ik eerder altijd met roomboter en ik moet toegeven dat het gebruik van Becel in deze recepten eigenlijk gewoon geen verschil maakte met de originele smaak en textuur. Ik ben onwijs te spreken over de veelzijdigheid van Becel, ik gebruikte namelijk gewoon de smeervariant in deze recepten, die ik dus morgen ook weer op mijn broodje smeer. Dit zorgt er voor dat ik niet perse veel verschillende soorten margarine en boter in huis hoef te halen maar gewoon met één soort toe kan.
Heb je genoten van deze ontbijt recepten en wil je meer recepten met Becel proberen? Je vindt ze hier.
Enjoy!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel, dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening.
Even with a diet, I will find time for such delicious things!! this recipe is delicious and I hope to do the same :)) ! But I will use less ingredients and now I can count amount with my best app Fitatu ! <3 Love it
That’s right:) fitatu is cool and i can recomment that too