3 x Gezonde recepten met avocado

avocado recepten

De laatste tijd ben ik weer helemaal fan van avocado. Gewoon op een toast of door een baksel, ik vind het helemaal lekker. Daarom deel ik deze keer 3 gezonde avocado recepten met jou.

Waar is avocado eigenlijk goed voor?

Wist je dat een avocado cholesterol verlagend werkt en wist je ook dat het omega 3 vetten bevat en dat is weer heel goed voor je huid. Daarnaast bevat avocado echt een hele reeks aan vitaminen en werkt ontstekingsremmend door de flavonoïden en polyfenolen die avocado bevat. Dat klinkt toch als muziek in de oren van ons als avocado-lovers?

Hoe eet je een Avocado?

Allereerst is avocado natuurlijk gewoon lekker en ik geloof je eigenlijk ook best wel als je dat niet vind. Voorheen was ik namelijk ook echt geen fan van de smaak en de smeuïge structuur maar die heb ik inmiddels leren waarderen. Door een kleine toevoeging te doen aan de avocado zoals bijvoorbeeld ei (gekookt/gebakken) krijg je meteen een heel andere smaak beleving. Gewoon op een toast met wat peper en zout (het old fashion recept) is natuurlijk ook heel lekker, gewoon proberen, geloof mij..

Ik voeg avocado ook vaak toe aan baksels, zoals bijvoorbeeld mijn chocotaart die door mijn familie jury meer dan goedgekeurd werd. Maar ook in hartige recepten is het heerlijk om avocado toe te voegen, zo maakte ik een avocado-ei salade, die echt onwijs lekker is op een crackertje of beschuit. Niet te vergeten, ontbijten met avocado is ook een goed plan, dit kan je natuurlijk doen met een smoothiebowl die je dan weer aftopt met verse zelfgemaakte granola.

1. Chocotaart met avocado

avocado recepten

2. Avocado ei salade

Avocado ei salade

3. Avocado ontbijt met zelfgemaakte granola

Avocado ontbijt

Klik op bovenstaande afbeeldingen om gelijk door te gaan naar de desbetreffend recepten. Laat je even weten wat jouw favoriete recept met avocado is? Ik ben heel benieuwd.

Enjoy!

7 reacties op “3 x Gezonde recepten met avocado

    • Anne zegt:

      Dat doe ik ook inderdaad. Die kleintjes kan je gewoon meteen helemaal opeten zonder dat het dan ”te” is. Ik haal zo’n heel netje en die krijg ik makkelijk in mijn eentje op 🙂

  1. Pingback: MET DEZE RECEPTEN EET JIJ DEZE ZOMER GEZOND – Healthy wanderlust

  2. Pingback: MET DEZE RECEPTEN EET JIJ DEZE ZOMER GEZOND - Healthy Wanderlust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.