3x – Wat je kan doen met een watermeloen

watermeloen

Wat is er nu beter dan in een warm land aan je eigen zwembad te zitten met een heerlijke verse watermeloen? Nou dat warme weer en zwembad denken we er deze keer even bij, maar de watermeloen hebben we wel gewoon hier in het regenachtige Nederland. Ik kwam een lekkere grote tegen bij de aldi voor 1.69, ik laat vandaag drie opties zien hoe je deze watermeloen kan eten.

De watermeloen lolly

aang.DSC03154

Superleuk voor een (kinder)feestje, hartstikke lekker en gezond. Snijd de Watermeloen door de helft en verdeel deze helft in plakken. Snij vanaf het schil steeds driehoekjes en prik deze op een stokje. Klaar zijn je easy-peasy watermeloen lolly’s, vind je dit saai? Smelt dan wat chocolade au bain-marie en dip hier de watermeloen in, bestrooi deze daarna met wat kokosrasp en het is echt feest.

Liefdeswatermeloen
watermeloen

Snijd een plak van de (doormidden gesneden)watermeloen en duw hier met een koekjesvorm hartjes uit. Leg de hartjes op een bord en het ziet er meteen super lief leuk uit. Je kan er zelfs voor kiezen om gesmolten chocolade over de hartjes te gieten, dit geeft een gaaf effect en is ook nog eens onwijs lekker.

Watermeloensap

watermeloen

Doe een aantal blokjes watermeloen (zonder schil) in de blender of in een bakje met staafmixer. Mix het helemaal fijn, giet het geheel vervolgens door een zeef in een glas. Garneer de sap met een stukje watermeloen, rietje er bij en klaar!

Op zoek naar meer lekkere verfrissende recepten? Probeer dan eens om zelf nicecream te maken, onwijs lekker en gewoon te maken van ingevroren banaan. Ik eet dit zelf vaker als ontbijt en ik denk er over om binnenkort ook een combi met meloen te maken. Dat lijkt me een heerlijk fris en zomers ontbijt.

Heb jij ook nog een leuk idee om te maken met watermeloen? Laat het me weten, ik ben namelijk altijd in voor fruit inspiratie.

Enjoy!

11 reacties op “3x – Wat je kan doen met een watermeloen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.