5x de lekkerste gezonde taartbodem recepten

gezonde taartbodem recepten

Het aantal keren dat ik radeloos in de keuken stond met het idee om een lekkere kwarktaart te maken zonder dat ik wist wat voor bodem of ik er onder zou maken? Je moest eens weten. Daarom zet ik nu de lekkerste gezonde taartbodem recepten voor jou op een rijtje (dat scheelt weer een hoop denkwerk).

Alle onderstaande recepten zijn gebaseerd op een springvorm met een doorsnede van 24 cm. Heb jij een kleinere springvorm, deel dan het recept door tweeën. Heb je een grotere spring vorm? Vermeerder dan het recept.

Alle onderstaande recepten kunnen zowel gebakken als ongebakken gebruikt worden. Bak je ze liever, zet ze dan voor ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 175 graden. Ongebakken kan natuurlijk ook gewoon, net wat jij wil!

Kwarktaart met citroen

Gezonde taartbodem recepten

Pindakaasliefde

  • 150 gr havermout
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 el pindakaas
  • 1 el kokosolie

Notenbodem

  • 250 gram ongezouten notenmix
  • 150 gram ontpitte dadels
  • 2  el gesmolten kokosolie

Voor de quinoa fans

Met rozijntjes

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr rozijnen
  • 1 el agavesiroop
  • handje pecannoten
  • 1 el kokosolie

Abrikozen en dadels

  • 150 gr medjoul dadels
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr pecannoten
  • 1 el kokosolie

Deze bodem gebruikte ik onder een koffie taart, hartstikke lekker (terwijl ik niet eens zo van rozijnen houd).

Nu zit je natuurlijk te kijken naar al deze heerlijke ingrediënten en dan denk je, ”wat moet ik hier mee doen dan om er een bodem van te maken?”. Dat zal ik je vertellen. Gooi alles bij elkaar in de blender, mix het tot een plakkerige massa en duw het geheel dan goed aan in je springvorm. Maak je taart er bovenop en vergeet niet te genieten.

Lekkere taart recepten vind je hier.

Enjoy!

2 reacties op “5x de lekkerste gezonde taartbodem recepten

  1. Willemien zegt:

    Ik ben allergisch voor noten en pinda’s, heb je een tip waardoor ik de pecannoten kan vervangen? Heb een keer een bodem van alleen amandelmeel gemaakt, maar miste daarin wat crunch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *