Een lekkere gezonde koek bij de koffie of thee, daar zitten we wel op te wachten toch? Deze amandelkoeken doen het trouwens ook heel goed als ontbijt, dus wil jij de dag starten met deze toppers, check dan vooral even het recept.
Benodigdheden voor 6 amandelkoeken met dadels en blauwe bessen
- 75 gr amandelmeel
- 25 gr meel (spelt-, tarwe- of boekweitmeel)
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 150 gr kwark
- 2 medjouldadels
- handje (bevroren) blauwe bessen
- kokosrasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar (amandelmeel, meel, bakpoeder, zout).
- Mix in een aparte kom de kwark en het ei door elkaar, voeg hier het meelmengsel aan toe.
- Meng als laatste de blauwe bessen en dadels (in stukjes) door het beslag.
- Schep met een eetlepel 6 hoopjes op de bakplaat en bestrooi deze met kokosrasp.
- Bak de koeken in ongeveer 35 a 40 minuten goudbruin en laat ze daarna even afkoelen op een rek.
Mijn inspiratie voor deze amandelkoeken kwam van de kwarkbroodjes die ik eerder maakte. Kwarkbroodjes met dadel zijn hier al tijden groot favoriet, de variant met appel is ook echt lekker en nu hebben we dus een nieuwe aan het rijtje toegevoegd.
Enjoy!
Oh hmm wat ziet dat er heerlijk uit! Verrassend dat er kwark in zit 🙂
Ziet er super lekker uit! Zou het ook met rozijnen kunnen ipv dadels?
Ja, dat kan zeker! Lijkt me ook heerlijk.
wederom weer een lekker recept.
ik ga deze koeken nog heel vaak maken, en dan varieren met de bessen voor bijvoorbeeld appel, noten, chocola oid.
heerlijk!
Wat leuk om te horen Marit, goed idee om ze met chocolade te maken, lijkt me heerlijk!
Kunnen deze koeken ook gemaakt worden met Griekse yoghurt?
Oeh, dat durf ik niet te zeggen. Als je het wilt proberen dan zou ik wel voor een dikke volle yoghurt gaan.