Appel-banaan crumble

appel-banaan crumble

Een vernieuwend recept, ontstaan uit een probeersel. Met wat granola en appels maak je deze appel-banaan crumble in een handomdraai. Een lekkere klodder dikke slagroom (met pure vanille) en het is echt genieten geblazen.

Benodigdheden voor appel-banaan crumble (8 personen)

Voor de slagroom gebruikte ik gewoon een pakje slagroom en een mespuntje vanille poeder.

Bereiding van de appel-banaan crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat je granola klaar staat.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijdt daarna de appels in kleine stukjes.
  3. Vet een grote bakvorm of ovenschaal in met olie of boter.
  4. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de bakvorm en strooi hier de ongebakken granola overheen.
  5. Bak daarna het geheel in ongeveer 30 minuten af.
  6. Serveer de appel-banaan crumble warm met zelfgemaakte slagroom (+ pure vanille) en geniet!

appel-banaan crumble appel-banaan crumble

Ben jij een echte genieter en wil je meer lekkere crumble recepten proberen? Ga dan bijvoorbeeld eens voor deze appelcrumble, heel makkelijk te maken en vooral heel lekker.

Ben jij trouwens ook altijd op zoek naar inspirerende food-ideetjes zoals dit recept, volg dan healthyfoodlove op instagram en pinterest.

Enjoy!

 

2 reacties op “Appel-banaan crumble

  1. Stella zegt:

    Ben van plan dit recept zeker te proberen. Ik vroeg me alleen af of 180 graden gebaseerd is op heteluchtoven of boven en onder warmte? En is t bij dit recept ook nodig om te husselen tussendoor? Kan het ook op een bakplaat worden gemaakt? (Wil t maken als nagerecht voor 10 pers namelijk) Ik hoor t graag. Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *