Appel lolly’s met een dekentje van chocolade

Appel lolly's

Dit wordt denk ik het makkelijkste recept (als je het zo mag noemen) dat ooit op healthyfoodlove is verschenen. Wat is er nu leuker dan met kerst lekker knutsel en zoveel mogelijk ‘gezonde’ hapjes en tussendoortjes zelf te maken. Met deze gedachte ging ik de keuken in, aangezien ik steeds een hele voorraad appels in huis haal en de afgelopen tijd al ontzettend veel appeltaarten gebakken heb ging ik vandaag voor iets anders met appel.

Wat heb je nodig voor 5 appel lolly’s met een dekentje van chocolade

  • 1 appel
  • 1 el citroensap
  • 6 blokjes hele pure chocolade (85%)
  • 1 tl kokosolie
  • een handje fijn gehakte nootjes of sesamzaadjes
  • 5 ijslolly stokjes

Zo maak je ze

  1. Snijd de appel in de lengte in plakken en dip deze om en om in citroensap (prik met een scherp mes een gaatje onderin de appelschijven en steek hier de ijslolly stokjes in)
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg hier een de kokosolie aan toe
  3. Laat de chocolade als het gesmolten is een klein beetje afkoelen
  4. Leg de appels op een rek en giet de chocolade over de appels, strooi de nootjes over de chocolade
  5. Zet alles voor ongeveer een kwartiertje in de koelkast om de chocolade hard te laten worden

Appel lolly's Appel lolly's

Enjoy!

 

 

9 reacties op “Appel lolly’s met een dekentje van chocolade

  1. Janna zegt:

    Ziet er zo leuk uit! Op de Duitse kerstmarkten zie je dat ook veel, maar dan met een hele appel. Eigenlijk leek me dat altijd onwijs onhandig, dus plakjes maken zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *