Avocado brownies met walnoot

avocado brownies

Ik heb de afgelopen tijd al meerdere recepten met avocado gemaakt en brownies stonden echt nog heel hoog op het lijstje. Avocado’s zitten echt bomvol goede vetten, vezels en vitamines (haha VVV), dus is het echt een supergoede basis voor elk recept. Ben jij nu niet zo fan van brownies, dan zou je ook avocado koek kunnen proberen of chocolade taart uiteraard gemaakt op basis van avocado. Wel benieuwd naar het brownie recept? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

  • 60 gr cacao
  • 70 ml espresso
  • 120 gr amandelmeel
  • 2 kleine avocado’s (of 1 grote)
  • 2 eieren
  • 4 blokjes hele pure chocolade
  • 3 el agave siroop (of iets anders zoets)
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout

avocado brownies

Zo maak je deze verrukkelijke brownies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een cake blik of ovenschaaltje (20 x 15 cm) met bakpapier
  2. Mix de cacao en espresso goed door elkaar, meng in een andere schaal het amandelmeel, baking soda en zout door elkaar
  3. Mix in de blender de avocado’s en agavesiroop tot een glad geheel, voeg hier het cacao mengsel aan toe en meng dit nog eens goed door elkaar. Voeg als laatste de eieren aan dit mengsel toe en roer deze er goed door heen.
  4. Voeg het cacao mengsel aan de droge ingredienten toe en meng dit samen met de in stukjes gesneden chocolade voorzichtig door elkaar
  5. Bak de brownies in ongeveer 50 minuten gaar en laat daarna volledig afkoelen voor serveren

avocado brownies avocado brownies avocado brownies avocado brownies avocado brownies avocado brownies

Enjoy!

12 reacties op “Avocado brownies met walnoot

  1. Naomi in Wonderland zegt:

    Ik las avocado en ik was op slag geïnteresseerd! Dit lijkt me ook echt héérlijk! Ik heb recent een limoen-avocado taart gegeten en ik was ook wat terughoudend omdat het me zo’n vreemde taart combo leek, maar dat was geweldig dus dit moet dat vast ook zijn!

  2. Demi | StudioKOOK zegt:

    Ik ben echt dol op brownies, bakken én eten natuurlijk 😉 leuk om eens een lekkere variatie voorbij te zien komen. En prettig dat dit receptje glutenvrij is, die komt van pas!
    Denk je trouwens dat je de amandelmeel kunt vervangen door een ander glutenvrijmeel (ik heb rijstmeel in huis bijvoorbeeld) of door een ander meel gebaseerd op noten?

    • Anne zegt:

      Dankjewel Demi, eten en bakken zijn hier ook echt favoriet (vandaar healthyfoodlove.nl). Ik heb zelf nog nooit met rijstmeel gewerkt maar wie weet.. Andere meelsoorten gebaseerd op noten zouden sowieso geen probleem moeten zijn. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

  3. lisa zegt:

    Zo jammer dat ik nu geen keuken tot mijn beschikking heb, anders was ik dit gelijk morgen gaan uit proberen. Prachtige foto’s heb je ook weer gemaakt. Zelfs brownie’s zijn fotogeniek bij jou.

  4. Pingback: Courgette brownies - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *