Bananencake met aardbei

Bananencake

De kerstdagen hebben we inmiddels weer achter ons gelaten en de gezonde tussendoortjes zijn weer in trek. Ik doe zelf niet echt mee aan de rage’s van veel-te-veel-eten-met-kerst en daarna ineens weer helemaal gezond. Ik probeer eigenlijk gewoon altijd te eten waar ik me goed bij voel en daarom bakte ik met de kerstdagen een lekkere bananencake, gevuld met aardbei en walnoten.

Benodigdheden voor een bananencake met aardbei

  • 2 bananen
  • 75 gr walnoten
  • 200 gr tarwebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 60 ml (plantaardige) olie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 6 aardbeien

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
  2. Prak de banaan of mix ze fijn in de blender, voeg hier het ahornsiroop en de olie aan toe.
  3. Meng in een aparte kom het tarwebloem en bakpoeder door elkaar.
  4. Mix daarna het bloemmengsel door de bananen en voeg als laatste de walnoten en aardbeien in stukjes toe.
  5. Bak de cake voor ongeveer 50 á 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Bananencake

Op zoek naar meer lekkere recepten met banaan? Je vindt ze hier. Een aanrader? Deze granola variant met de smaak van bananenbrood is bijvoorbeeld één van mijn absolute favorieten.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *