Er wordt mij steeds vaker gevraagd door familie en kennissen of ik iets voor ze wil bakken bij speciale gelegenheden, zo was afgelopen weekend mijn zwager en nichtje jarig en er moest iets dat verantwoord was op tafel komen. Even thuis kijken wat ik nog op voorraad heb en ik was er uit. Het moest een taart worden geïnspireerd op bananenbrood, maar dan niet zo saai want het was wel voor een verjaardag natuurlijk. Ik ging aan de slag en ik moet eerlijk zeggen, het resultaat was verrassend! Benieuwd hoe jij deze verantwoorde bananentaart met vulling in elkaar kan flansen? Lees dan snel verder.
Dit is wat je nodig hebt voor een bananentaart met vulling
- 125 gr speltmeel
- 50 gr amandelmeel
- 1,5 tl baking soda
- snufje zout
- 2 eieren
- 2 bananen
- 120 gr griekse yoghurt
- 75 ml ahornsiroop (of agavesiroop, honing..)
- 3 dadels (of 6 kleintjes)
- handje pecannoten
Voor de vulling
- 200 gr mascarpone*
- 2 blokjes hele pure chocolade (geraspt)
- 1 tl kaneel
- Eventueel iets zoets als agave- of ahornsiroop
* Nog even een leuk weetje over mascarpone: ik las op internet dat het woord mascarpone waarschijnlijk van “más que bueno” af komt(Spaans voor “beter dan goed”). Dan moet het toch goed komen als je dat in een recept verwerkt!
Zo maak je deze bananentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een spring vorm van 20 cm met bakpapier
- Meng het amandelmeel, speltmeel, baking soda en zout door elkaar
- Klop de eieren op en voeg de geprakte banaan, yoghurt en ahornsiroop toe en mix dit goed door elkaar
- Spatel het vochtige mengsel door het droge mengsel en snijd de dadels en de helft van de pecannoten in stukjes
- Spatel de stukjes dadel en pecannoten door het mengsel
- Giet het mengsel in de bakvorm en strooi nog wat stukjes pecannoten over het geheel
- Bak het geheel 30 tot 35 minuten en laat voor dat je de taart gaat doorsnijden volledig afkoelen
- Wanneer je baksel afgekoeld is snijd je deze horizontaal door midden
- Leg de bovenste helft aan de kant en mix je ingrediënten voor de vulling door elkaar
- Smeer het mascarpone mengsel over de onderste bananencake laag en leg daarna de bovenste laag boven op de vulling en klaar ben je!
Je kan deze taart zo’n 3 a 4 dagen gekoeld bewaren!
Niet zoveel zin in deze bananentaart met vulling en benieuwd naar recepten van een gewoon bananenbrood of eentje met chocolade? Hieronder geef je een overzicht je met verschillende varianten die al op healthyfoodlove.nl verschenen zijn.
- Chocolade bananenbrood
- Old-fashion bananenbrood met een lekkere vulling van blauwe bessen en dadels
- Kokos bananenbrood
Of als je het helemaal anders wil doen dan zou je ook nog bananenbrood granola kunnen maken, je mag het helemaal zelf weten!
Enjoy!
Dit klinkt echt super lekker! Wat ontzettend leuk bedacht!
Oh wauw! Dat ziet er goed uit zeg!! Ik krijg helemaal zin om te bakken!
Dit lijkt mij heerlijk. Ik denk dat ik het beslag zou opeten, het ziet er heel goed uit.
Jij haalt de bakker in mij naar boven met al je heerlijke recepten. X
Dit is een handig recept, ga ik zeker proberen hihi!
Yum yum ziet er weer fantastisch uit!
Mmm ziet er ontzettend lekker uit!
Pingback: Bananenbrood met marmer-effect - healthyfoodlove
Pingback: Appel spelt cake - healthyfoodlove