Banoffee monchou taart (gezonder)

populaire gezonde recepten

Zo’n dag dat je weet dat er bezoek komt maar je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Je wil wel wat lekkers bij de koffie en moet dus aan de slag met de ingrediënten die je standaard op voorraad hebt. Uit zo’n situatie is deze heerlijke banoffee monchou taart voort gekomen.

Benodigdheden voor een banoffee monchou taart (20 cm)

Voor de bodem
  • 150 gr medjoul dadels
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr pecannoten
  • 1 el kokosolie
Voor de banoffee monchou laag
  • 1 banaan
  • dadelstroop
  • 200 gr monchou
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • ahornsiroop naar smaak
  • 3 gelatine blaadjes

Zo maak je deze banoffee monchou taart

  1. Bekleed eerst je springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie.
  2. Mix daarna in de blender of hakmolen alle ingrediënten voor de bodem tot één geheel (week eventueel de dadels en abrikozen even voor gebruik).
  3. Verdeel het dadel-noten mengsel over de bodem van de springvorm en duw het geheel goed aan.
  4. Verdeel de banaan in plakjes over de bodem van de taart en drizzle hier eventueel wat dadelsiroop overheen
  5. Week nu de gelatine blaadjes in een laagje koud water, knijp ze uit en los ze daarna op laag vuur in een heel klein laagje water op.
  6. Mix met je handmixer de monchou, Griekse yoghurt, gelatine en ahornsiroop tot een gladde massa.
  7. Verdeel als laatste de monchou laag over de banaanschijfjes en laat het geheel in de koelkast voor minimaal 2-3 uur opstijven.

Banoffee monchou taart

Snijd wanneer de taart stevig is deze in stukjes en serveer de taartpunten op je mooiste bordjes, drizzle vlak voor serveren nog wat dadelsiroop over de taartpunten, dit geeft nog net een leuk (en natuurlijk lekker) effect. Tot slot, deel deze taart met de mensen die je lief en dierbaar zijn en geniet!

Wil je meer lekkere (gezonde) taarten maken? Probeer dan bijvoorbeeld eens de enige echt dadel-yoghurt-kiwitaart, deze is waanzinnig lekker.

Enjoy!

6 reacties op “Banoffee monchou taart (gezonder)

  1. Pingback: Banoffee monchou lepel gebakjes - healthyfoodlove

  2. Pingback: Gezonde aardbei vanille kwarktaart - healthyfoodlove

  3. Pingback: Vanille appeltaart met amandel kruimel topping - healthyfoodlove

  4. Pingback: Banoffee taart, de gezonde 2.0 versie! - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *