Ronde roggekoek

zelf roggebrood maken

Een ontbijtkoek maar dan anders, zo kunnen we deze roggekoek wel noemen.

Voor de basis van dit recept zijn relatief weinig ingrediënten nodig, als vulling heb ik er extra pure chocolade, amandelen en kokosrasp aan toegevoegd (dit zijn natuurlijk alleen maar extraatjes en kunnen dan ook gemakkelijk weggelaten worden).

Dit is wat je nodig hebt voor een roggekoekroggekoek

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet je vorm in met boter, ik heb voor deze koek een ronde vorm gebruikt met een doorsnede van 22,5 cm. Schenk de melk en de ahornsiroop in een kom. Voeg de speculaaskruiden hieraan toe en mix dit mengsel door elkaar.

Voeg voorzichtig tijdens het mixen de roggemeel toe. Wanneer al het meel opgenomen is in het mengsel kan de baking soda en een snuf zout toegevoegd worden. Verdeel je in stukjes gehakte chocolade, de amandelen en kokosrasp door het mengsel.

Doe het hele mengsel in de bakvorm (ik deed nog wat decoratie van amandelen boven op het mengsel). Bak de koek 45 minuten in de oven. Laat de koek na de tijd goed afkoelen, bewaren kan in een afgesloten bak ongeveer een week. Wanneer je langer van de koek wil genieten kun je deze ook invriezen.

Hebben jullie nog lekkere ideeën voor de vulling van deze koek?

Enjoy!

6 reacties op “Ronde roggekoek

  1. Pingback: Snackballetjes met wortel‏ – healthyfoodlove

  2. Pingback: Snackballetjes met wortel‏ - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.