Carrotcake met roomkaastopping

Het najaar staat voor mij in teken van lekkere wintergroenten, pompoen, wortels en boerenkool. Het kan mij niet gek genoeg! Daarom deze keer een heerlijke carrotcake met roomkaas topping. Benieuwd naar het recept?

Benodigdheden

  • 200 gr tarwemeel
  • 250 wortelpuree (van gekookte wortels)
  • 1 eiwit
  • 15 gr. ongezoute roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • halve tl bakingsoda
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
Voor de topping heb je het volgende nodig
  • 250 gr. roomkaas
  • Scheutje ahornsiroop
  • 2 tl kaneel
  • handje pecannoten

Zo maak je deze heerlijke carrotcake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (18 cm) in met boter of beleg deze met bakpapier.
  2. Meng het meel, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, bakingsoda en zout in een schaal goed door elkaar.
  3. Mix in een andere schaal de eiwit stijf en voeg dan de boter en agavesiroop toe (je kan hier ook nog vanille toevoegen), mix als laatste de wortelpuree door dit mengsel.
  4. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in het cakeblik.
  5. Zet dit voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  6. Laat de cake volledig afkoelen en mix ondertussen de ingredienten voor de topping door elkaar (behalve de pecannoten).
  7. Smeer de topping over de afgekoelde cake en verdeel de pecans en eventueel wat granola over het geheel.

Carrotcake

Genoten van deze heerlijke carrotcake? Kijk dan snel even verder op healthyfoodlove.nl, er zit vast meer lekkers voor jou tussen!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *