Cheesecake met kwark

Cheesecake met kwark

In mijn hele leven heb ik nog nooit een ”echte” gebakken cheesecake gemaakt. Daar moest nodig verandering in komen, natuurlijk wilde ik wel een verantwoorde variant maken van de officiële waar behoorlijk suiker enzovoorts aan toegevoegd is.

Ik weet eigenlijk niet of we deze taart wel echt een cheesecake mogen noemen want ik heb hem namelijk gemaakt zonder de gebruikelijke roomkaas. Deze taart bestaat voor het grootste deel uit kwark en eieren, super verantwoord en ook nog een heel erg lekker!

Wat heb je nodig voor een cheesecake met kwark van 20-24 cm Ø

Voor de bodem
  • 100 gr. amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 90 gr. pecannoten
  • 100 gr. dadels
  • 45 gr. kokosolie (gesmolten)
Voor de vulling
  • 450 gr. volle kwark
  • 5 eieren
  • 125 gr. zure room
  • 120 gr. kokosbloesemsuiker (eventueel te vervangen voor andere zoetmakers, bv. Ahornsiroop of agavesiroop)
  • 1 el. kaneel
  • scheutje citroen sap

Bereidingswijze van een cheesecake met kwark

De bodem
  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt dan de kokosolie in een pannetje.
  3. Mix daarna de pecannoten, dadels en amandelmeel door elkaar met de gesmolten kokosolie
  4. Verdeel het mengels over de bodem van de springvorm, verdeel en duw met de bolle kant van een lepel het mengsel over de hele oppervlakte.
  5. Bak de bodem in 10 minuutjes af en laat daarna goed afkoelen.
De vulling
  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden.
  2. Splits dan de eiwitten van de eidooiers.
  3. Meng daarna de kwark, zure room, citroensap, eidooiers en kokosbloesemsuiker goed door elkaar.
  4. Klop de eiwitten super stijf.
  5. Spatel de eiwitten heel voorzichtig door het kwarkmengsel, doe dit vooral niet te lang.
  6. Schenk het gehele mengsel op de dadel-noten bodem.
  7. Bak de taart in 90 minuten goudbruin (wanneer de taart te bruin word kun je deze afdekken met aluminium folie, ik deed dit na 50 min).
  8. Zet de oven op een kier wanneer de taart klaar is, laat deze volledig afkoelen.
  9. Zet de taart in de koelkast om verder op te stijven (de volgende dag is de cheesecake op z’n lekkerst, 🙂 als je er zo lang af kan blijven).
  10. Garneer als laatste de taart met wat kokosrasp of vers fruit voor dat de cheesecake geserveerd wordt.

kokosolie smelten bakpapier in bakblik pecannoten mixen bodem bodem bodem bodem bodem ei splitsen vulling vulling cheesecake cheesecake

Heb je genoten van deze heerlijke cheesecake en wil je meer lekkere taarten bakken? Neem dan eens een kijkje op onze speciale taarten pagina, je vindt hier de meest uiteenlopende taart recepten, allemaal gezond en vooral heel erg lekker.

Enjoy!

Ps: heb je hem gemaakt? Deel dan even je taart via instagram met #healthyfoodlove

6 reacties op “Cheesecake met kwark

  1. Pingback: De 3 meest bekeken recepten op healthyfoodlove.nl – healthyfoodlove

  2. Anja zegt:

    Gisteren deze taart gemaakt, verrassend!!
    Koud het lekkerst!, kon het niet laten om dezelfde dag al te proeven….
    Kaneel wordt genoemd bij de ingredienten, niet genoemd bij de bereiding.
    Gegarneerd met verse vijgen, uit eigen tuin, met wat kokosrasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *