Cheesecake met pompoenbrownie-bodem

Ik weet dat ik al heel vaak gezegd heb dat dit of dat mijn favoriete recept was maar ik moet iets bekennen. Ik heb een nieuw favoriet en dan heb ik het over een magisch taartje die met een bodem van pompoen en cacao en een tussenlaag van volle romige kwark met daaroverheen verse zelfgemaakte blauwe bessen sap echt het proberen waard is, dat alles verdeelt in vierkante gebakjes maakt iedereen toch gelukkig?

Dit heb je nodig voor een cheesecake met pompoenbrownie-bodem (je haalt er ongeveeer 10 stukjes uit)

Voor de brownielaag
  • 125 gr pompoen puree*
  • 20 gr kokosmeel
  • 25 gr cacao
  • 1 ei
  • 2 el ahornsiroop
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocolade (in stukjes) minimaal 82%

* Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.

Voor de kwarklaag
  • 300 gr (volle) kwark
  • 2.5 gr agar agar (1 tl) of 3 blaadjes gelatine
  • 2 el ahornsiroop
Voor de blauwe bessensap
  • 2 handje blauwe bessen
  • scheutje water
  • snufje agar agar

En zo maak je dit feestelijke taartje

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier
  2. Meng alle de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
  3. Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm
  4. Bak de brownielaag in 40 minuten gaar, laat deze volledig afkoelen
  5. Verwarm de agar agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar
  6. Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng het geheel door elkaar
  7. Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem en kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
  8. Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar agar aan toe (absoluut niet te veel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur
  9. Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat
  10. Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje)

Cheesecake met pompoen Cheesecake met pompoen Cheesecake met pompoen Cheesecake met pompoen

Enjoy!

 

7 reacties op “Cheesecake met pompoenbrownie-bodem

  1. Pingback: Herfsttaart van pompoen met pecan mascarpone topping - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *