Chocolade kokos muffins met healthy topping

chocolade kokos muffins

Kokosmeel is en blijft best een lastig product om mee te werken. Wil jij toch graag gebruik maken van deze glutenvrije meelvariant? Ga dan eens voor deze mega lekkere chocolade muffins, gemaakt op basis van kokosmeel met een topping van zelfgemaakte kokospasta.

Afdrukken Pinterest
5 van 1 stem

Chocolade kokos muffins

Lekker, gezond genieten. Dat is kort samengevat de boodschap achte deze heerlijke muffins.
Label Koek
Keuken Nederlands
Tags Gezonde snack, Koek, Kokos, Kokosmeel, Muffin, Muffins
Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 25 minuten
Rusttijd 15 minuten
Porties 9 muffins

Ingrediënten

  • 50 gr kokosmeel
  • 50 gr cacao
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml agavesiroop
  • 1 tl vanille
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl citroensap
  • snufje zout

Topping

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de muffinvormpjes met bakpapier of vet deze in met olie of boter.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar tot een soepel geheel.
  • Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak de muffins vervolgens in 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins rustig afkoelen en maak ondertussen je eigen kokospasta topping.

Hoe simpel is het om deze chocolade kokos muffins te maken? De ideale koek om nog even snel te maken voordat je visite voor de deur staat.

Ik maak gebruik van deze muffinvorm, hartstikke handig, vooral in combinatie met de losse papieren vormpjes.

Niet zo fan van chocolade kokos muffins? Dan heb ik ook nog een top recept voor appeltaart muffins voor jou klaar staat of wat dacht je van de enige echte red velvet muffins? Er zit vast iets lekkers voor je tussen!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *