Kokosmeel is en blijft best een lastig product om mee te werken. Wil jij toch graag gebruik maken van deze glutenvrije meelvariant? Ga dan eens voor deze mega lekkere chocolade muffins, gemaakt op basis van kokosmeel met een topping van zelfgemaakte kokospasta.
Ingrediënten
- 50 gr kokosmeel
- 50 gr cacao
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 60 ml agavesiroop
- 1 tl vanille
- 1 tl baking soda
- 1 tl citroensap
- snufje zout
Topping
- 125 gr kokospasta (zelfgemaakt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de muffinvormpjes met bakpapier of vet deze in met olie of boter.
- Mix alle ingrediënten door elkaar tot een soepel geheel.
- Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak de muffins vervolgens in 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins rustig afkoelen en maak ondertussen je eigen kokospasta topping.

Hoe simpel is het om deze chocolade kokos muffins te maken? De ideale koek om nog even snel te maken voordat je visite voor de deur staat.
Ik maak gebruik van deze muffinvorm, hartstikke handig, vooral in combinatie met de losse papieren vormpjes.
Niet zo fan van chocolade kokos muffins? Dan heb ik ook nog een top recept voor appeltaart muffins voor jou klaar staat of wat dacht je van de enige echte red velvet muffins? Er zit vast iets lekkers voor je tussen!
Enjoy!