Chocolade taart (healthy)

chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove

Een gezonde chocolade taart, kan dat? Ja! Deze taart is voornamelijk gemaakt van avocado, en geloof mij dat maakt de taart nog romiger en dus lekkerder. De taart is echt helemaal verantwoord en je hoeft hem niet te bakken, je kan ‘m glutenvrij maken en het recept is vrij van geraffineerde suikers. Voordat ik deze taart uitdeelde heb ik niet verteld dat deze voor het grootste gedeelte uit avocado bestond. Iedereen was er helemaal weg van (en toen vertelde ik pas dat het de chocolade laag gemaakt is van avocado). Benieuwd? Lees dan snel verder..

Benodigdheden

chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove

voor de bodem
  • 75 gr dadels
  • 100 gr kokosrasp
voor de vulling
  • 125 gr dadels
  • 2 avocado’s
  • 25 gr cacao
  • 50 ml kokosolie
  • 2 a 3 el ahornsiroop
  • 4 el kwark (of kokosroom)
  • snuf zout
voor de topping
  • handje hazelnoten
  • 100 gr. extra pure chocolade

Zo maak je deze geweldige taart

  1. Week de dadels voor de bodem in heet water, meng deze dadels met het kokosrasp (houd een klein beetje achter voor de garnering) tot een plakkerig mengsel.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Tip: Beleg de springvorm met vershoudfolie zodat je de taart er makkelijker uit kan halen.
  3. Smelt de kokosolie en meng deze samen met de avocado’s, cacao, ahornsiroop, kwark, dadels en een snufje zout in de blender goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem en zet de taart voor 1.5 uur in de vriezer of minimaal 4 uur in de koelkast voor serveren.
  5. Hak de hazelnoten in stukjes en smelt de chocolade, verdeel dit samen met het laatste beetje kokosrasp als garnering over de taart en vergeet vooral niet te genieten.

chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove chocolade taart, Avocado, Healthyfoodlove

Enjoy!

 

22 reacties op “Chocolade taart (healthy)

  1. Jessy zegt:

    Ik ben heel erg benieuwd naar dit recept. Ik ben altijd in love met chocoladetaart maar niet zo dol op avocado’s. Maar aangezien het chocoladetaart is, is dit toch het proberen waard!

    • Anne zegt:

      Hoi Jessy, door het toevoegen van bijvoorbeeld kwark neutraliseert de smaak van avocado (eigenlijk proef je die dus niet). Dit recept is echt een aanrader, eigenlijk heeft de smaak wel iets weg van een bounty-reep.

  2. Roos zegt:

    Hmmm, dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik ben sowieso de laatste tijd erg bezig met het zoeken van gezonde varianten op bepaalde taarten en cakes. Helaas ben ik allergisch voor avocado, dus deze is voor mij niet echt een optie..

  3. Pingback: Avocado brownies met walnoot – healthyfoodlove

  4. Pingback: Avocado ei salade (+ doe het zelf video) - healthyfoodlove

  5. Pingback: 3 x Gezonde recepten met avocado - healthyfoodlove

  6. Pingback: Happy crunchy chocolate pastries - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *