Clafoutis met rood fruit

clafoutis met rood fruit

Ken je de clafoutis met blauwe bessen nog? Deze maakte ik met banaan en het was echt een topper! Vandaag weer een clafoutis, maar nu weer heel anders. Natuurlijk heb ik deze koek ook weer helemaal verantwoord gemaakt en kan je dus met een gerust hart genieten van deze clafoutis met rood fruit. Voordat ik foto’s van het eindresultaat kon maken was helaas de helft van de koek al op, dat zegt wel wat..

Benodigdheden voor een clafoutis
  • 65 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 120 ml amandelmelk
  • 175 gr rood fruit
  • 3 el agavesiroop
  • snufje zout

clafoutis met rood fruit

Zo maak je de clafoutis
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm (ik heb voor dit recept een kleine ovenschaal gebruikt)
  2. Meng alle ingredienten behalve het rode fruit goed door elkaar
  3. Giet het mengsel in de oven schaal en verdeel het rode fruit over het beslag, zet het geheel voor 45 minuten in de oven en dat is het.. It’s as easy as that!

clafoutis met rood fruit clafoutis met rood fruit

Enjoy! 

10 reacties op “Clafoutis met rood fruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *