Echt herfst: Kastanjes van appel en chocolade

kastanjes van appel en chocolade

Afgelopen zondag zette ik een voorproefje van deze geweldige appelballetjes met chocolade op instagram. Meteen kreeg ik daar een reactie op dat deze lekkere balletjes ontzettend op kastanjes leken (thnx Karina). Aangezien ik nog geen naam voor dit recept had, was dit gelijk mooi meegenomen. Wat past er nu beter bij de herfst als kastanjes? Dus vandaag een combinatie van appeltaart en chocolade. Een super lekkere snack voor een koude herfst of winter avond (op de bank, onder een plaidje..).

Dit heb je nodig voor de appelballetjes met chocolade

  • 50 gr gedroogde appeltjes
  • 50 gr dadels (zonder pit uiteraard)
  • 30 gr amandelmeel (ik gebruik deze van de notenshop, super tevreden)
  • 2 el water
  • Je kan eventueel nog wat agavesiroop, kaneel of koekkruiden toevoegen
voor de chocolade laag
  • 5 blokjes chocolade

Zo maak je deze kastanjes

  1. Laat de appeltjes en dadels 10 minuten in heet water wellen
  2. Mix in de blender alle ingredienten (behalve de chocolade) goed door elkaar
  3. Rol balletjes van het appelmengsel en leg deze voor 2 uur in de koelkast of een half uurtje in de diepvries
  4. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de oven en schenk dit over de balletjes en laat dit uitharden
  5. Geniet!

kastanjes van appel en chocolade

kastanjes van appel en chocolade kastanjes van appel en chocolade kastanjes van appel en chocolade kastanjes van appel en chocolade

Zo simpel is het dus om echte herfst kastanjes te maken die smaken naar appeltaart! Bewaren kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast (ongeveer 2 a 3 dagen).

Wat is jou favoriete herfst recept?

6 reacties op “Echt herfst: Kastanjes van appel en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *