Food preppen | Zo doe je dat!

food preppen

Laatst was ik aanwezig bij een heuse foodprep workshop met de lady’s van Chickslovefood. Ik heb toen de nieuwe machines en super handige luchtdichte prep boxen van Tefal kunnen testen. Daar wil jullie graag iets meer over vertellen. Wat is preppen eigenlijk en hoe doe je het?

Wat is foodpreppen

Foodpreppen houdt eigenlijk in dat je lekkere (gezonde) maaltijden en snacks in voren klaar maakt zodat, wanneer je het druk hebt, je binnen een handomdraai een lekkere gevarieerde maaltijd of snack klaar hebt staan. Daarbij komt het bij mij vaak voor dat ik teveel gekookt heb en dan eigenlijk zomaar iets lekker zou moeten weggooien, door dit in bakjes te bewaren voor de volgende dag hoef ik mijn eten niet te verspillen (wist je trouwens dat elke Nederlander ongeveer 47 kilo voedsel weggooit per jaar?).

Een aantal handige tips voor jou

Tip 1: Zorg voor goede luchtdichte vershoudbakjes!

Ik gebruik na de foodprep-workshop te hebben gevolgd nu de Tefal Masterseal vershoudbakjes en die zijn heel handig. De bakjes zijn in allerlei maten en soorten te verkrijgen en ze hebben ze ook met meerdere compartimenten in één bakje, dit is onwijs handig als je bijvoorbeeld rijst wilt bewaren maar de saus er nog niet doorheen wilt hebben.

Tip 2: Kook je voor een aantal dagen vooruit? Bewaar de foodprep-maaltijden en -snacks dan in de diepvries.

Om er voor te zorgen dat je eten vers blijft is het belangrijk om het op de goede plek te bewaren. Ben je bijvoorbeeld van plan om het de dag erna al te eten? Dan kan je het makkelijk in de koelkast bewaren. Prep jij voor een week, bewaar dan de maaltijden en snacks (zover als mogelijk) in de diepvries.

Tip 3: Prep niet alles

Hoe makkelijk is het als je maaltijd klaar staat in een bakje en wat is het dan lekker om even wat verse groente toe te voegen, door een mix/match te maken van prep en kraakvers blijven je maaltijden gevarieerd en gezond!

Een kleine terugblik op onze Prep & Go workshop

Het was een onwijs mooie dag, prachtig weer en een leuk gezelschap. Ideale situatie om gezellig met en voor elkaar eten te bereiden. Samen met een vriendin starte ik met het maken van een cashew spread, vernieuwend en vooral heel lekker. Daarna zelfs nog naar het recept van de dames van Chickslovefood een heerlijke Mexicaanse bonenenspread op tafel getoverd, ook weer een succes (of zou dat komen omdat het zo gezellig was en de zon zo lekker scheen?).

Hier onder even een kleine impressie van de prachtig gedekte tafels, het leuke gezelschap en vooral het lekkere eten.

food preppen food preppen food preppen food preppen

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips.

Nog even een ultieme tip, deze soep is heel geschikt om vooraf klaar te maken, in te vriezen en er daarna weken van te genieten!

Prep jij zelf ook wel eens je eten voor een paar dagen?

Enjoy!

6 reacties op “Food preppen | Zo doe je dat!

  1. Sandra zegt:

    Wat een leuke workshop! Ik heb eigenlijk momenteel niet het leven waarin ik geen tijd heb om te koken, maar kan mij voorstellen DAt het erg makkelijk is om mee te nemen naar werk bijvoorbeeld. Zo heb je toch iets gezonds en snels!

    • Anne zegt:

      Fijn is dat hé, het scheelt dat ik zo nu en dan nog lekker bij mijn moeder aan kan schuiven. Anders verdaagde ik ook elke week aan het preppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.