Gezonde appelcake met spijsvulling

appelcake

Op oudejaarsdag bakte ik nog even op het laatste moment lekkere muffins naar het recept van Marike die gevuld waren met zelfgemaakte spijs. Het recept voor deze muffins vind je op de site van Oh my Pie, omdat ik lekker veel spijs gemaakt had hield ik nog iets over en daar moest ik natuurlijk iets mee. Ik bedacht me dat spijs in een appeltaart ook geen gek idee zou zijn. Spullen voor een cake met appel had ik nog thuis en dus werd het een appelcake met spijsvulling.

Wist je dat je super makkelijk zelf spijs kan maken? Mix amandelmeel, medjouldadels en een klein scheutje sinaasappelsap door elkaar in de blender en tadaa.. Je zelfgemaakte spijs is klaar!

Wat heb je nodig voor een lekkere appelcake met spijsvulling

  • 100 gr speltbloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el koek en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 180 gr ongez. roomboter
  • 4 el ahornsiroop (of zelfgemaakte ongezoete appelmoes*)
  • 3 eieren
  • 2 appels
  • 75 gr (zelfgemaakte) amandelspijs

* Bereiding van de appelmoes

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes
  2. Zet de appels met een klein laagje water en 2 tl kaneel op het vuur en dek de pan af met een deksel wanneer het geheel begint te koken.
  3. Laat rustig 5 tot 10 minuutjes koken en prik dan even met een vork of de appels zacht zijn
  4. Mix de appels in de blender tot moes

Zo maak je de appelcake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een spring vorm in met boter/olie (beleg de bodem met bakpapier)
  2. Meng de bloem, meel, bakpoeder, koek/speculaaskruiden en een snufje zout goed door elkaar
  3. Mix in een aparte kom de boter en ahornsiroop glad en klop daarna de eieren door dit mengsel
  4. Voeg voorzichtig het meelmengsel toe aan het botermengsel en blijf ondertussen goed mixen
  5. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appel dan dunne plakjes
  6. Giet een deel van het mengsel op de bodem van de springvorm, verdeel hier over de helft van de plakjes appel en daarover het amandelspijs
  7. Voeg nu de rest van het beslag toe aan de springvorm, verdeel hierover de rest van de appels, strooi eventueel nog wat koek/speculaaskruiden over het geheel
  8. Bak de cake in 40-50 minuten gaar, prik aan het eind even met een satéprikker in de cake om te checken of deze helemaal gaar is

appelcake appelcake appelcake

Enjoy!

6 reacties op “Gezonde appelcake met spijsvulling

  1. Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *