Gab’s gezonde chocolade-pindakaasfudge

gezonde chocolade-pindakaasfudge

Tijdens mijn vrijgezellenfeest kreeg ik van mijn vriendinnen een boekje met daarin allerlei lekkere recepten. Een daarvan was deze overheerlijke chocolade-pindakaasfudge. Onlangs at ik hem bij mijn vriendin weer en toen wist ik het zeker: ik moet dit recept met jullie delen!

Omdat ik niet alles in huis had, heb ik het een klein beetje aangepast. Het is zo’n recept waarbij je amper merkt dat je met allemaal gezonde ingrediënten aan de slag gaat. De uitkomst is namelijk net zo lekker als wanneer je op de minder healthy  tour was gegaan. Geniet ervan!

Ingrediënten voor de gezonde chocolade-pindakaasfudge

  • 250 gram pure chocolade
  • 150 gram cottage cheese
  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 theelepel zoetstof
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 krokante crackers (zoals Tuc)

Zo maak je de gezonde chocolade-pindakaasfudge

  1. Breek de chocolade in stukken en smelt het. Ik doe dit altijd in de magnetron (anderhalve minuut op de hoogste stand, even roeren en weer een minuutje op 900 watt), maar je kan het natuurlijk ook au-bain-marie smelten.
  2. Meng in een andere kom de cottage cheese, pindakaas, zoetstof en het vanille extract door elkaar.
  3. Is je chocolade helemaal vloeibaar? Giet het dan bij je pindakaasmengsel en roer alles goed door elkaar. Breek vervolgens de crackers in kleine stukjes en spatel dit er voorzichtig doorheen. Zet de fudge een uurtje in de koelkast om goed uit te harden.

gezonde chocolade-pindakaasfudge

Een ‘let op’ is hier wel op z’n plaats! De chocolade stolt erg snel dus je moet vlot handelen, anders zit de fudge al vast in je kom. Extra lekker wordt ‘ie als je er nog een klein beetje pindakaas overheen smeert. Geniet ervan!

Dankjewel lieve Gab, dit is wel weer echt een fantastisch lekker recept.

Heb jij genoten van deze heerlijke gezonde chocolade-pindakaasfudge en wil je meer recepten van Gabriëlla proberen? Neem dan snel even hier een kijkje, en probeer bijvoorbeeld eens de overheerlijke karamel zeezout granola die zij eerder speciaal voor Healthyfoodlove maakte.

Enjoy!

Een reactie op “Gab’s gezonde chocolade-pindakaasfudge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.