Vandaag een hele andere cheesecake dan vorige week. Deze cheesecake hoeft niet in de oven maar wel in de vriezer.
Deze taart bestaat voor een groot deel uit cashewnoten, niet heel goedkoop maar wel supergoed voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de gezonde onverzadigde vetzuren die supergoed zijn voor je hart of magnesium voor sterke spieren en zenuwen, dit zijn nog maar een paar van de vele voordelen die het eten van (rauwe) cashewnoten met zich mee brengen. Doordat ik de vulling van cashewnoten gemaakt heb is deze taart dus zuivelvrij.
Vandaag dus een taart waar je beter van wordt (en die niet zo moeilijk is om te maken)!
Het volgende heb je nodig voor de perfecte cheesecake
Voor de bodem
- 150 gr. walnoten
- 100 gr. dadels
- 50 gr. kokosrasp
- snufje zout
Voor de vulling
- 300 gr. cashewnoten (rauw & geweekt)
- 100 ml. citroensap
- 100 ml. agavesiroop
- 75 gr. kokosolie
Voor de topping
- 250 gr. (bevroren) aardbeien
- 100 gr. dadels
*En een springvorm met een doorsnede van 20 cm (groter of kleiner kan ook, dan wordt de taart gewoon iets hoger of lager).
Bereiding
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel hier gelijkmatig de kokosrasp over
- Mix de walnoten, dadels en een snuf zout tot een stevig beslag
- Verdeel het beslag over de met kokosrasp bedekte bodem
- Laat de kokosolie smelten en mix alle vulling ingrediënten tot een beslag
- Verdeel de vulling over de bodem
- Mix de (bevroren) aardbeien en dadels tot een stevige massa en verdeel die over de vulling
- Maak de bovenkant van de taart met de bolle kant van een lepel netjes glad en vries de taart voor ongeveer 3 uur in.
- Garneer de taart met wat losse aardbeien
Vergeet niet te genieten van deze verantwoorde maar vooral super lekkere taart!
Je kan deze taart in de diepvries bewaren of in de koelkast (hij kan dan wel wat uit gaan lopen).
Enjoy!
Ziet er gezond ,maar ook erg lekker uit en feestelijk .
Ziet er echt geweldig uit
Je zou bijna een hap van het scherm nemen 🙂 Ziet er heerlijk uit!
Oeh, dat wordt lastig Elize. Moet ik je volgende keer maar een stukje opsturen?
Pingback: Best of both worlds: Appel kwarktaart - healthyfoodlove
Pingback: Drie gezonde (vegan) glutenvrije taarten - healthyfoodlove
Pingback: Makkelijke speculaas cheesecake - healthyfoodlove
Op het plaatje zie ik onder de aarbeienlaag een witte laag. Is dat de cheese die er in moet? daar kan ik in het recept nergens iets van terugvinden? Of hoort dit plaatje niet bij de gezonde cheesecake?
De witte laag is inderdaad de cheesecake laag, die bestaat uit cashewnoten. Dit plaatje hoort gewoon bij dit recept inderdaad.
Ik heb alleen maar gebrande cashewnoten in huis. Kan ik deze taart daar ook mee maken? Wel ongezouten natuurlijk.
Hoi José,
Het beste is ecgt ongebrande cashews te gebruiken, anders heb je niet hetzelfde effect.
Ik heb deze taart al een keer gemaakt en hij is superlekker! Mijn vraag is alleen waarom moeten er bevroren aardbeien gebruikt worden? Ze zijn namelijk in een blender best wel moeilijk tot een massa te krijgen.
Stoort het dat ik de taart al enkele dagen voor een feestje maak en al die tijd in de diepvriezer bewaar? Of is het toch maar 3 u in de vriezer zoals in het recept staat dat het beste resultaat geeft?