Gezouten dadel caramel

dadel caramel

Easy peasy, mega lekker en nog makkelijk om te maken ook. Deze gezouten dadel caramel is te lekker om niet te proberen, heb jij nog medjoul dadels liggen?

dadel caramel
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Gezouten dadel caramel

Een overdosis aan dadels in huis? Ga dan vooral eens aan de slag met deze heerlijke dadel caramel. Mega lekker over je granola of taart maar het kan natuurlijk ook als zoet smeerseltje op je brood.
Label Dessert
Keuken Nederlands
Tags Caramel, Dadel
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 10 medjoul dadels ontpit
  • 120 ml amandelmelk ongezoet
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Mix alle ingrediënten langdurig in de blender tot een zachte vloeibare caramel (als de dadels nog wat stevig zijn dan is het handig om ze eerst in heet water te weken).
  • Giet/schep het geheel in een luchtdicht bakje of potje en bewaar het tot een week in de koelkast.

Dadels en ongezoete amandelmelk zijn gewoon verkrijgbaar bij de Appie trouwens.

Deze gezouten dadel caramel is vooral mega lekker over een versgebakken portie granola met yoghurt en banaan. Ga jij er voor?

Na het maken van deze heerlijke caramel ben je vast op zoek naar meer lekkere recepten die je in een handomdraai klaar hebt. Neem dan vooral eens een kijkje in dit overzicht, ik verzamelde hier drie heerlijke zoete smeersel voor op je broodje, mega lekker en net zo makkelijke te maken als deze caramel.

Enjoy!

4 reacties op “Gezouten dadel caramel

  1. Rachella zegt:

    Goedemorgen,

    Ik heb een vraagje ik heb de red velvet taart gemaakt maar helaas is die bij mij niet goed gelukt….
    Misschien dat u me kan mailen zodat ik u een foto kn sturen!
    Misschien kan u me wegwijs maken wat ik eventueel verkeerd heb gedaan ?
    Of een fout in het recept..

  2. Pingback: Banoffee cheesecake met dadelpasta - Healthyfoodlove

  3. Pingback: Zelf kokospasta / kokosboter maken - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *