Glutenvrije chocolade brownie cake

chocolade brownie cake

In aanloop naar mijn verjaardag moet ik altijd wat nieuws testen, als foodie moet je natuurlijk met een lekker stukje taart voor de dag komen op je b-day. Daarom staat deze week de verjaardagstaart weer in de schijnwerpers, helemaal traditioneel hoeft van mij niet en daarom ging ik deze keer voor een chocolade brownie cake.

Benodigdheden voor een chocolade brownie cake (15 cm)

 • 25 gr kokosmeel
 • 2 tl bakpoeder
 • 20 gr cacao
 • snuf kaneel
 • 60 ml agavesiroop
 • 85 ml amandelmelk
 • 2 eieren

Bereiding

 1. Beleg een kleine springvorm (ik gebruik deze van 15 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Meng de droge ingrediënten voor de brownie cake en voeg daarna de natte ingrediënten toe.
 3. Roer het geheel goed door en schenk dan het beslag in de vorm.
 4. Bak de browning taart in ongeveer 30 minuten af en laat daarna volledig afkoelen.

Als topping heb ik twee eetlepels Griekse yoghurt en twee eetlepels roomkaas met wat honing door elkaar gemengd. Het geheel afgetopt met een chocolaatje, maakt deze chocoladecake echt een toppertje!

Wil je meer lekkere taarten proberen?  Dan raad ik je zeker aan om eens een kijkje op de speciale taarten pagina  van healthyfoodlove.nl te nemen. Je vindt hier de meest verrukkelijke gezonde taart recepten en ik weet zeker dat er ook iets voor jou tussen zit!

Enjoy!

6 reacties op “Glutenvrije chocolade brownie cake

 1. Annemiek zegt:

  Oh dit klinkt zó lekker!
  Kan ik het kokosmeel vervangen? (natuurlijk, denk ik, maar weet je misschien ongeveer de verhouding als ik het vervang door havermout – of kikkererwtmeel?)
  Groetjes Annemiek.

  • Anne zegt:

   Thnx! Vervangen kan inderdaad, verhouding durf ik niet met zekerheid te zeggen. Kokosmeel is heel droog en heeft veel vocht nodig, anders dan andere meelsoorten dus. Ik denk dat je het gewoon even moet proberen om er achter te komen.

 2. Pingback: Vegan yoghurttaart met aardbei topping - healthyfoodlove

  • Anne zegt:

   Ja, echt waar. Kokosmeel neemt heel veel vocht op en ik heb voor deze een lage 16 cm springvorm gebruikt (zou zelfs in een 12 cm kunnen).

 3. Pingback: Appel cake - Healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.