Goedemorgen pompoen ontbijt taartje!

Pompoen ontbijt taartje

Ja, ontbijten met pompoen kan ook. Daar had ik eerder nog nooit over nagedacht maar na al die fijne foto’s ‘s ochtends op instagram gezien te hebben van heerlijke pompoen pancakes bedacht ik me dat een pompoentaartje in de ochtend helemaal geen slecht idee is. Dus vandaag weer helemaal in de herfst sferen met een echt pompoen ontbijt taartje!

Eigenlijk heeft dit taartje wel iets weg van van het appel crumble ontbijt dat ik eerder dit jaar maakte, ook een echte aanrader als herfst ontbijtje!

Benodigdheden voor een pompoen ontbijt taartje

  • 150 gr pompoenpuree*
  • 50 gr havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 el agavesiroop
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • handje rauwe cashewnoten
  • snuf nootmuskaat
  • snuf zout

* In dit recept lees je hoe je gemakkelijk zelf pompoenpuree kan maken. 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met olie of boter
  2. Mix alle ingredienten in de blender goed door elkaar
  3. Giet het mengsel in je ovenschaal en strooi hierover de cashewnoten
  4. Zet deze voor 25 minuutjes in de oven en geniet..

Pompoen ontbijt taartje Pompoen ontbijt taartje Pompoen ontbijt taartje

Enjoy!

 

 




14 reacties op “Goedemorgen pompoen ontbijt taartje!

  1. Sandra zegt:

    Dit ziet er zó goed uit! Toevallig heb ik net een zak met bio pompoenblokjes gekocht bij de AH. Misschien dat ik wel zoiets als dit ga maken! Ben er wel benieuwd naar. 🙂

    • Anne zegt:

      Haha, snel proberen dan! Ik moet zeggen dat de pompoencake met mascarpone topping ook echt een aanrader is (wat pompoenrecepten betreft dan hé), die heb ik eerder vorige week geplaatst..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *