Granolakoeken met pindakaas

granolakoeken

Ben je ook zo’n fan van een kommetje granola in de ochtend, maar heb je soms geen tijd om plaats te nemen? Dan is dit echt iets voor jou! Ik ging aan de slag met mijn granolarecepten en maakte er heerlijke granolakoeken van, perfect dus voor een ontbijtje on-the-go!

Maar, niet alleen goed voor onderweg. Ik zorgde voor een extra dosis eiwitten waardoor deze ook kunnen worden uitgeroepen tot verantwoorde “post-workout” snacks. Ofja, zoals ikzelf, gewoon wél voor thuis. Want het idee om met een koffie en een koek de dag te starten is toch reuzefijn!

Wat heb je nodig  [voor 9 grote granolakoeken]

  • 250 gram havermout
  • 150 gram noten (ik gebruikte pecannoten)
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 2 eiwitten
  • 1 el kokosolie
  • 50 gr agave
  • 80 gr pindakaas
  • Grote ronde koekenvorm

Hoe maak je ze?

  1. Hak de gekozen notenmengeling fijn en meng deze met de havermout en de zonnebloempitten.
  2. Meng in een schaaltje de eiwitten, de agave en de pindakaas goed onder elkaar om deze vervolgens toe te voegen aan de droge ingrediënten.
  3. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het geheel.
  4. Zorg dat je havermout overal goed vochtig is, en dus alles goed door elkaar geroerd is.
  5. Maak op een bakplaat met bakpapier koekjes (ongeveer 1 cm dik) door je mengsels goed stevig aan te duwen in de koekjesvorm.
  6. Bak zo’n 15-20 minuten op 180 graden.
  7. Laat afkoelen en smullen maar!

granolakoeken granolakoeken granolakoeken granolakoeken

Meer lekkere recepten van Foodiemuch proberen? Je vindt ze op haar eigen pagina.

Enjoy!

Een reactie op “Granolakoeken met pindakaas

  1. Pingback: Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #3 - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *