Havermout Appel Galette

Gezonde havermout-appelgallete

Altijd als ik mijn boodschappen doe neem ik de gratis supermarkt magazines mee, er staan leuke recepten in en daar haal ik mijn inspiratie nog wel eens uit. Het Hallo Jumbo magazine van dit moment staat helemaal in teken van ”pluk het najaar” en ”haal alles uit je appel”, dat was dan ook mijn inspiratie voor dit blog! De havermout appel galette die in het magazine staat heb ik naar ‘healthyfoodlove eisen’ aangepast en het is een waar succes geworden (dit klinkt allemaal behoorlijk gesponsord maar dat is het natuurlijk niet).

Benodigdheden

 • 400 gr havermout
 • 5 gr bakpoeder
 • 120 gr ongez. roomboter (of kokosolie)
 • 1 ei
 • 3 appels
 • 4 el agavesiroop
 • 2 tl koek/speculaaskruiden
 • een handje walnoten
 • 2 grote dadels

Zo maak je de healthyfoodlove havermout appel galette

 1. Maal het havermout tot meel in de blender
 2. Mix het havermoutmeel, bakpoeder, 2 el agavesiroop, boter en ei samen tot een deeg (laat dit even rusten in vershoudfolie in de koelkast)
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rond blik in met boter
 4. Schil de appels en mix 1.5 appel in de blender fijn (niet tot appelmoes), het andere deel appels snij je aan schijfjes
 5. Meng de gemixte appel met 2 el agavesiroop, de helft van de walnoten en 2 tl speculaaskruiden
 6. Duw het deeg goed aan in de bakvorm en neem ook de zijkanten mee, houd een klein beetje deeg apart
 7. Verdeel het appel/agave mengsel over het deeg en leg daarna de schijfjes mooi in een rondje over dit mengsel
 8. Als laatste duw je de rest van het beslag langs de zijkanten op de appelstukjes, de midden laat je vrij zodat daar de appels nog zichtbaar zijn.
 9. Verdeel de walnoten en dadels in stukjes over het geheel en zet dit voor 30 minuten in de oven

Gezonde havermout-appelgallete Gezonde havermout-appelgallete Gezonde havermout-appelgallete Gezonde havermout, Appel Galette Gezonde havermout-appelgallete Gezonde havermout, Appel Galette Gezonde havermout, Appel Galette Gezonde havermout, Appel Galette Appel Galette

Ben jij wel eens ”out of inspiration”, neem dan gratis de magazines bij de supermarkten mee, ik haal hier altijd zoveel bak- en kook inspiratie uti!

Enjoy!
14 reacties op “Havermout Appel Galette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.