Herfsttaart van pompoen met pecan mascarpone topping

herfsttaart

Het was al wel te merken dat de pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn. Bij de boer hier verderop haal ik heerlijke bio pompoenen en ik gebruik ze werkelijk waar overal voor. Deze keer maakte ik er een heerlijke herfsttaart met een nog lekkerdere vulling en topping van mascarpone, kaneel en pecannoten.

Benodigdheden

  • 200 gr speltmeel
  • 245 gr pompoenpuree* (ongeveer een halve flespompoen)
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 1 eiwit
  • 15 gr. ongezoute roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • halve tl bakingsoda
  • 1 tl pumpkinspices
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
VOOR DE TOPPING HEB JE HET VOLGENDE NODIG

*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken (incl. schil) en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van zijn schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je.

Zo maak je deze heerlijke herfsttaart van pompoen met mascarpone topping

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm (18 cm) in met boter of beleg deze met bakpapier.
  2. Meng het meel, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, bakingsoda en zout in een schaal goed door elkaar.
  3. Mix in een andere schaal de eiwit stijf en voeg dan de boter, melk en agavesiroop toe (je kan hier ook nog vanille toevoegen), mix als laatste de pompoenpuree door dit mengsel.
  4. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in het cakeblik
  5. Zeg dit voor ongeveer 25 minuten in de oven
  6. Laat de cake volledig afkoelen en mix ondertussen de ingrediënten voor de topping door elkaar (behalve de pecannoten)
  7. Snijd de cake horizontaal door en smeer de helft van het mascarpone mengsel op de onderste helft van de cake. Dek deze af met het bovenste deel van de cake.
  8. Smeer de rest van de topping over de afgekoelde cake en sprenkel de pecannoten in stukjes en wat siroop over het geheel.

herfsttaart herfsttaart

Wil jij meer lekkers maken met het oranje goud? Wat dacht je van deze heerlijke romige veggie wortel pompoen soep? Of deze pompoen brownies met cheesecake topping.

Enjoy!

2 reacties op “Herfsttaart van pompoen met pecan mascarpone topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *