Het ultieme kerstdiner, makkelijk en snel

kerstdiner

Elk jaar is het natuurlijk weer een hele ”happening”, het kerstdiner. Wat moeten we eten, wie nodigen we uit en wie gaat de boodschappen doen.

Een voor-, hoofd- en nagerecht worden via Marley Spoon netjes gekoeld in zakken aan je deur afgeleverd. Al met al scheelt dat al weer een hoop boodschappenstress (want laten we eerlijk zien, het is toch niemands hobby, al die boodschappen inladen in een giga drukke winkel?)

Het kerstdiner

– Voor- + nagerecht: Gebakken camembert met topping en perencrumble met speculaasroom 

Een makkelijk voor/nagerecht is altijd mooi meegenomen. Je kan er bij de deze gerechten namelijk voor kiezen om de voorbereidingen al een dag eerder te doen. Op de dag van het diner is hoeft het geheel dan alleen nog even de oven in en klaar ben je. Recept van deze heerlijke crumble en kruidige camembert vind je terug op de site van Marley Spoon, hier kan je het hele gerecht trouwens ook gewoon bestellen.

– Tussengerecht: Eenvoudige pompoensoep met romescowswirl en kaasplatbrood 

Wat ik zo fijn vind aan hele Marley Spoon principe, is het gemak van de recepten. Graag deel ik het pompoensoep recept met je, dan zie je precies wat ik bedoel.

Benodigdheden
  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bouillon blokje
Bereidingswijze

Pel en hak de ui en knoflook grof. Halveer de pompoen en schraap de zaden en de draden er met een lepel uit. Snijd de pompoen in blokjes. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze grof. Verhit 1-2el olie in een grote kookpan op middelhoog vuur en bak de ui  in 3min zacht. Voeg de knoflook en gehakte rozemarijn toe en bak 1min.

Voeg de blokjes pompoen toe en bak 2min mee. Overgiet met zoveel gekookt water tot de pompoen net onder staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en kook de pompoen in 10-12min gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg evt. meer water toe voor een dunnere soep.

– Hoofdgerecht: Gegrilde kippendij en friet met gestoofde venkel en paarse wortel

Het hoofdgerecht was net als de rest ook goed voor te bereiden, ik eet zelf eigenlijk bijna nooit venkel en daar is vanaf nu (mede dankzij Marley Spoon) verandering in gekomen. Wat is dit ontzettend lekker zeg, een heerlijke warme smaak en de geur is daarbij ook nog eens fantastisch. Het recept vind je hier.

Al met al heb ik zo’n 2,5 uur in de keuken gestaan om alles klaar te maken, er waren veel handelingen te doen maar de recepten waren redelijk eenvoudig en natuurlijk zoals altijd goed omschreven.

De mogelijkheden

Marley Spoon biedt dit jaar een mix & match kerstmenu aan. Er staan 7 kerstgerechten op ons menu waarmee een orgineel menu samengesteld kan worden. Het menu voor 2 tot 12 personen is t/m 17 december te bestellen op www.marleyspoon.nl/kerstmenu.

kerstdiner

Wat staat er bij jou op het kerstmenu dit jaar?

Trouwens, ik heb nog een hele goeie tip voor het toetje bij jouw kerstdiner, ga eens voor dit heerlijke brownietaartje met cheesecaketopping.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *