Koffie caramel cheesecake met bliss ball topping

Alleen de naam van deze taart doet je al watertanden, ja toch? Ik ging aan de slag met een lekker basis biscuit en een roomkaas/Griekse yoghurt mengsel. Niet veel later stond deze fantastische koffie caramel cheesecake met bliss ball topping op tafel. Aan deze taart ruiken is alleen al fantastisch!

Benodigdheden voor een koffie caramel cheesecake (20 cm)

Voor het biscuit
  • 75 gr tarwebloem (of zelfrijzendbakmeel)
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • Optioneel: caramelshot
Voor de cheesecake tussen/toplaag
Topping
  • Bliss balls
  • Optioneel: gepofte quinoa (kan ook met gepofte rijst of gemixte noten)

Bereidingswijze

  1. Mix eerst de eieren en kokosbloesem suiker voor zo’n 10 minuten en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg na 10 minuten het meel/bloem (+ eventueel een caramelshot) toe en spatel dit daarna voorzichtig door het luchtige eierenmengsel.
  3. Giet het beslag in een met bakpapier of ingevette springvorm (18-20 cm doorsnede).
  4. Bak het biscuit in 25 minuten goudbruin en luchtig.
  5. Laat het biscuit volledig afkoelen op een rek en begin ondertussen aan de vulling.
  6. Mix vervolgends alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en snijd de afgekoelde biscuitcake in drie gelijke horizontale delen.
  7. Verdeel een aantal scheppen cheesecake vulling over de onderste laag cake en bedek deze daarna met de volgende laag cake.
  8. Ga zo door tot de bovenste laag en top deze af met de cheesecake vulling.
  9. Top het geheel af met bliss balls of eigen topping naar keuze.
  10. De zijkanten kan je als laatste nog extra effect geven door deze te beplakken met gepofte quinoa.

koffie caramel cheesecake koffie caramel cheesecake

Deze taart is onwijs lekker maar stiekem best een beetje machtig, ik raad je dus aan om met een klein stukje te beginnen, delen mag!

Wil jij nog veel meer lekkere taarten maken? Neem dan snel een kijkje op de speciale taartenpagina van healthyfoodlove.nl.

Eet smakelijk!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *