Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
OntbijtTussendoortjes

Kokosbrood met cashewnoten

by Anne 30 maart 2016
30 maart 2016
Kokosbrood

Weer eens heel iets anders vandaag, kokosbrood met cashewnoten. Dit brood of cake (net hoe je het noemen wilt) is gemaakt van kokosmeel, let op dit is iets anders als kokosrasp. Kokosmeel bevat enorm veel vezels, je kan dit dan ook nooit zomaar 1 op 1 vervangen voor een andere meel. Verder is kokosmeel glutenvrij, koolhydraatarm en in verhouding met bijvoorbeeld amandelmeel helemaal niet duur.

Benodigdheden voor het kokosbrood

  • 90 gr. kokosmeel
  • 6 eieren
  • 120 gr. kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl. baking soda
  • scheutje agavesiroop
  • 1 handje rauwe cashewnoten (andere vullingen zoals dadel, noten, gedroogd fruit etc. zijn ook mogelijk)
  • eventueel wat palmsuiker (voor de zoetekauw)

kokosbrood

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Meng dan de eieren met de gesmolten kokosolie.
  3. Meng daarna voorzichtig het kokosmeel door de eieren en voeg 1 tl. baking soda en een scheutje agavesiroop toe (en eventueel een beetje palmsuiker).
  4. Roer de cashewnoten door het mengsel.
  5. Giet het beslag in een cake/brood vorm (vergeet deze niet in te vetten of er bakpapier in te leggen).
  6. Bak het geheel in 35 minuten goudbruin.

Laat je kokosbrood goed afkoelen en vergeet niet te genieten!

kokosbrood

Enjoy!

GezondKokosbroodKokosmeelMakkelijke receptenOntbijtSuikervrijTussendoortje
2 Reacties
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Appel crumble ontbijt
Volgende Post
Gezonde kokoskoekjes zonder suiker

Misschien vind je dit ook leuk

5x de lekkerste gezonde wafelrecepten

20 februari 2019

Gezonde chocolade muffins | Verslavend lekker

16 februari 2019

Bliss balls sneeuwpopjes

15 februari 2019

Homemade ruby twix snack

11 februari 2019

Pindakaas koekjes | Makkelijk en lekker!

5 februari 2019

Ontbijttaartje met bramen en yoghurt

16 januari 2019

Sweet cinnamon popcorn granola

13 januari 2019

Gevulde speculaaskoek | semi-gezond

3 januari 2019

Strawberry blissballs | Gezond genieten

2 januari 2019

Kwark pecan wafels

28 december 2018

2 Reacties

Elisabeth 30 maart 2016 - 08:18

Dat ziet er goed uit!

Reply
Marie 30 maart 2016 - 09:17

Denk dat deze luxe brood heel lekker is met zo veel lekkere ingrediënten

Reply

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Healthy chocolate muffins Hoe top is het om lekker in
  • Als je het mij vraagt dan blijven taarten toch wel
  • Sinds ik mijn wafelijzer heb ben ik echt driedubbel fan
  • Strawberry blissballs! Interesse in het recept? Laat het me weten
  • Eigenlijk wel zin in appeltaart maar geen zin om gelijk
  • Chocolate chip cake als ontbijt morgenochtend? Dat kan! Deze mini

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven