Kokosbrood met cashewnoten

Kokosbrood

Weer eens heel iets anders vandaag, kokosbrood met cashewnoten. Dit brood of cake (net hoe je het noemen wilt) is gemaakt van kokosmeel, let op dit is iets anders als kokosrasp. Kokosmeel bevat enorm veel vezels, je kan dit dan ook nooit zomaar 1 op 1 vervangen voor een andere meel. Verder is kokosmeel glutenvrij, koolhydraatarm en in verhouding met bijvoorbeeld amandelmeel helemaal niet duur.

Benodigdheden voor het kokosbrood

  • 90 gr. kokosmeel
  • 6 eieren
  • 120 gr. kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl. baking soda
  • scheutje agavesiroop
  • 1 handje rauwe cashewnoten (andere vullingen zoals dadel, noten, gedroogd fruit etc. zijn ook mogelijk)
  • eventueel wat palmsuiker (voor de zoetekauw)

kokosbrood

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Meng dan de eieren met de gesmolten kokosolie.
  3. Meng daarna voorzichtig het kokosmeel door de eieren en voeg 1 tl. baking soda en een scheutje agavesiroop toe (en eventueel een beetje palmsuiker).
  4. Roer de cashewnoten door het mengsel.
  5. Giet het beslag in een cake/brood vorm (vergeet deze niet in te vetten of er bakpapier in te leggen).
  6. Bak het geheel in 35 minuten goudbruin.

Laat je kokosbrood goed afkoelen en vergeet niet te genieten!

kokosbrood

Enjoy!

2 reacties op “Kokosbrood met cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *