Kokoscake met appel

Kokoscake

Weer eens iets anders verzinnen zonder suiker en toch feestelijk, lekker en ook nog eens super leuk om te maken. Een kokoscake van kokosmeel met een topping van gesmolten super pure chocolade en kokosrasp! Voor een koffiedate met mijn familie maakte ik deze heerlijke traktatie.

Benodigdheden voor een kokoscake

  • 50 gram kokosmeel (let op dit is niet hetzelfde als kokosrasp)
  • 4 eieren
  • 60 ml kokosolie
  • 1 appel
  • 1 handje noten
  • 3 el ahornsiroop
  • 1/2 tl baking soda
  • scheutje citroensap
  • een snuf zout

aangDSC02644

Voor de topping:

  • 4 blokjes pure chocolade (zo puur mogelijk)
  • 1 tl kokosolie
  • kokosrasp

Bereiding van de kokoscake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in (of gebruik bakpapier)
  2. Klop de eiwitten stijf tot pieken
  3. Smelt de kokosolie en meng deze met de ahornsiroop, voeg vervolgens de eierdooiers, kokosmeel, baking soda, zout en het scheutje citroensap toe
  4. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan de eiwitten en schep dit voorzichtig door elkaar
  5. Voeg als laatste de appel en de noten toe aan het mengsel en schenk het geheel in het cakeblik
  6. Zet de cake voor 30 minuten in de oven en check daarna met een satéprikker of deze goed is (als deze er droog uit komt is de cake gaar).
  7. Laat de cake afkoelen en verwarm de chocolade au bain-marie  samen met de kokosolie
  8. Giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de cake en strooi als laatste wat kokosrasp over het geheel

PicMonkey Collage

aang.DSC02660

aang.DSC02664

Enjoy!

13 reacties op “Kokoscake met appel

  1. Pingback: Kokos cheesecake - healthyfoodlove

  2. Claudia Crovato zegt:

    Wat een leuk recept! Ik heb net kokosmeel in huis gehaald dus ik ga het weldra proberen. Is het mogelijk om de ahornsiroop te vervangen door stevia (kristalvorm)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *