Kokosmuffins met “chocolade” frosting

Kokosmuffins met chocolade

Ik ben altijd al een snoeper geweest. Altijd ben ik te vinden voor een lekker toetje. Sinds de aanpassing in mijn levensstijl, ga ik vaak – niet altijd – op zoek naar een gezonde variant waarbij ik toch het idee krijg dat ik aan het snoepen ben. Vol met smaak, zoetheid en aangename texturen.

Muffins met een geweldig boterige frosting er bovenop, zien ze er niet altijd uit om je vingers van af te likken? Jawel, het kan ook gezond. Even smeuïg, even zoet, wat wil je nog meer?

Benieuwd welke ingrediënten ik gebruikte? Lees dan rustig verder! En laat me weten wat je van het resultaat vindt!

Wat heb je nodig voor de kokosmuffins met “chocolade” frosting?

Voor de muffins
  • 130 gr ongezoete appelmoes
  • 130 gr kokosyoghurt
  • 80 gr kokosschilfers
  • 120 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 2 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakingsoda
Voor de gezonde frosting
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Hoe maak je de kokosmuffins met “chocolade” frosting?

Voor de muffins
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts eerst de eieren los en roer er de yoghurt en de appelmoes onder.
  3. Meng daarna voorzichtig de droge ingrediënten onder tot een glad beslag.
  4. Vul de muffinsvormen en bak een 30-tal minuten in de oven
  5. Even laten afkoelen, en spuit de frosting erover.
  6. Werk af met wat kokosschilfers.
Voor de gezonde frosting
  1. Mis de rijpe avocado tot een gladde spread.
  2. Roer de cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker onder de avocado tot het een mooi chocolade-achtig geheel is.
  3. Breng de frosting in een spuitzak en laat een 10-tal minuten opstijven in de koelkast alvorens te gebruiken.

Kokosmuffins met chocolade Laat het smaken! With bakinglove, Stéphanie

Heb je deze kokosmuffins met chocolade al gemaakt en zou je graag nog meer lekkere muffin recepten willen testen. Probeer dan eens deze heerlijke chocolade muffins of deze met appel-kaneel smaak, die zijn zo lekker!

Enjoy!

Een reactie op “Kokosmuffins met “chocolade” frosting

  1. Pingback: Red velvet muffins – healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *