Last minute Moederdag taartje

Moederdag taartje

Oh, het is al bijna Moederdag en je hebt nog helemaal niet bedacht wat je aan je (schoon/pseudo) mama zal geven. Dan heb ik nu de tip van de dag voor je, dit taartje is een lekker gezond alternatief voor elk ander cadeau. En zeg nou zelf, zelf gemaakte cadeaus worden toch altijd gewaardeerd?

Dit heb je nodig voor een klein Moederdag taartje (12 cm)

Voor de bodem
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr roomboter ongezouten (gesmolten)
  • 1 dessertlepel honing*
Voor de middenlaag
  • 100 gr (echte) Griekse yoghurt
  • 75 ml slagroom
  • 1 dessertlepel honing (of meer naar smaak)
  • 1.5 blaadje gelatine
Voor de toplaag
  • 2 handen rood fruit (ben het vergeten af te wegen)
  • 1.5 gelatine blaadjes
  • 1 dessertlepel honing

Ik ontving laatst honing van ‘de Traay’, een honing met het Demeter-Keurmerk. Dit houdt niet alleen in dat er geen antibiotica of andere chemische middelen zijn gebruikt, maar ook dat de bijen alleen boven gebieden vliegen waar de imkers volgens dezelfde methode werken. Daarnaast bouwen de bijen zelf hun raten en vermeerderen ze zich op een natuurlijke manier. Eerlijke honing dus en daarom heb ik het ook in dit recept gebruikt. 

Zo maak je dit liefdevolle taartje in een handomdraai

  1. Beleg een kleine springvorm (ong. 12 cm) met bakpapier
  2. Meng het amandelmeel met de boter en honing samen tot een plakkerig geheel
  3. Duw het amandelmengsel goed aan in de springvorm en zet dit even in de koelkast
  4. Week de gelatine blaadjes voor de tussen laag, knijp ze uit en warm ze op een in heel klein laagje water tot ze opgelost zijn
  5. Klop ondertussen de slagroom op en voeg hier de Griekse yoghurt, honing en gelatine aan toe
  6. Schenk het geheel op de amandelbodem en zet het taartje even in de koelkast
  7. Mix het rood fruit fijn en meng de honing hierdoor
  8. Week de gelatine blaadjes voor de toplaag, knijp ze uit en warm ze in een klein laagje water tot ze opgelost zijn
  9. Voeg de gelatine toe aan het rood fruit en meng het geheel goed door elkaar
  10. Schenk het rood fruit mengsel op de yoghurtlaag en laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

Tip: Garneer met wat blauwe bessen, aardbeien of frambozen. Verbind je springvorm met een mooie gekleurde strik en het cadeau is helemaal af!

Moederdag taartje Moederdag taartje Moederdag taartje

Is dit niet helemaal jouw ding en ben je op zoek naar een ander recept, dan zou je ook altijd nog een liefdevol appeltaartje kunnen maken.

Maak jij ook zelf iets voor Moederdag of wordt het toch iets anders?

Enjoy!

16 reacties op “Last minute Moederdag taartje

  1. Sandra zegt:

    Naast dat hij er super lekker uit ziet lijkt het mij ook echt heel leuk om te maken voor moederdag! Misschien dat ik het wel ga doen ook. 🙂 ik sla hem in ieder geval even op! Ooooh wat zoet het er toch lekker uit. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *