Search
Moederdag taartje

Last minute Moederdag taartje

Oh, het is al bijna Moederdag en je hebt nog helemaal niet bedacht wat je aan je (schoon/pseudo) mama zal geven. Dan heb ik nu de tip van de dag voor je, dit taartje is een lekker gezond alternatief voor elk ander cadeau. En zeg nou zelf, zelf gemaakte cadeaus worden toch altijd gewaardeerd?

Dit heb je nodig voor een klein Moederdag taartje (12 cm)

Voor de bodem
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr roomboter ongezouten (gesmolten)
  • 1 dessertlepel honing*
Voor de middenlaag
  • 100 gr (echte) Griekse yoghurt
  • 75 ml slagroom
  • 1 dessertlepel honing (of meer naar smaak)
  • 1.5 blaadje gelatine
Voor de toplaag
  • 2 handen rood fruit (ben het vergeten af te wegen)
  • 1.5 gelatine blaadjes
  • 1 dessertlepel honing

Ik ontving laatst honing van ‘de Traay’, een honing met het Demeter-Keurmerk. Dit houdt niet alleen in dat er geen antibiotica of andere chemische middelen zijn gebruikt, maar ook dat de bijen alleen boven gebieden vliegen waar de imkers volgens dezelfde methode werken. Daarnaast bouwen de bijen zelf hun raten en vermeerderen ze zich op een natuurlijke manier. Eerlijke honing dus en daarom heb ik het ook in dit recept gebruikt. 

Zo maak je dit liefdevolle taartje in een handomdraai

  1. Beleg een kleine springvorm (ong. 12 cm) met bakpapier
  2. Meng het amandelmeel met de boter en honing samen tot een plakkerig geheel
  3. Duw het amandelmengsel goed aan in de springvorm en zet dit even in de koelkast
  4. Week de gelatine blaadjes voor de tussen laag, knijp ze uit en warm ze op een in heel klein laagje water tot ze opgelost zijn
  5. Klop ondertussen de slagroom op en voeg hier de Griekse yoghurt, honing en gelatine aan toe
  6. Schenk het geheel op de amandelbodem en zet het taartje even in de koelkast
  7. Mix het rood fruit fijn en meng de honing hierdoor
  8. Week de gelatine blaadjes voor de toplaag, knijp ze uit en warm ze in een klein laagje water tot ze opgelost zijn
  9. Voeg de gelatine toe aan het rood fruit en meng het geheel goed door elkaar
  10. Schenk het rood fruit mengsel op de yoghurtlaag en laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

Tip: Garneer met wat blauwe bessen, aardbeien of frambozen. Verbind je springvorm met een mooie gekleurde strik en het cadeau is helemaal af!

Moederdag taartje Moederdag taartje Moederdag taartje

Is dit niet helemaal jouw ding en ben je op zoek naar een ander recept, dan zou je ook altijd nog een liefdevol appeltaartje kunnen maken.

Maak jij ook zelf iets voor Moederdag of wordt het toch iets anders?

Enjoy!

16 comments

  • Carlijn

    Mmmmmm! Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat veel moeders dit kunnen waarderen!

    11 mei 2017 at 08:48
  • Beau Bewust

    Oh my klinkt echt goddelijk! Ik denk dat hier heel veel mama’s heel blij van gaan worden! 😉

    11 mei 2017 at 08:53
  • Kim

    jeetje wat heerlijk! Ik zal de link doorsturen naar vriendlief haha! Die mag dit best voor mij gaan maken voor zondag samen met de meisjes!

    11 mei 2017 at 09:16
  • Jamey

    Dat ziet er echt heerlijk en gezond uit zeg!

    11 mei 2017 at 09:36
  • Sandra

    Naast dat hij er super lekker uit ziet lijkt het mij ook echt heel leuk om te maken voor moederdag! Misschien dat ik het wel ga doen ook. 🙂 ik sla hem in ieder geval even op! Ooooh wat zoet het er toch lekker uit. 😀

    11 mei 2017 at 10:41
  • A bite of cravings

    Mmm, dit klinkt helemaal naar mijn zin! Het ziet er ook heerlijk uit. Mijn mama is met moederdag op vakantie, maar misschien maak ik hem wel een andere keer, of gewoon lekker voor mezelf (oops) X

    11 mei 2017 at 11:16
  • Dhini

    Ohhh lekker! Ik heb trek om op te eten.

    11 mei 2017 at 14:30
  • Natascha

    Mmmm dat taartje ziet er lekker uit! Ik denk dat mijn mama dit nog wel zo waarderen 😀

    11 mei 2017 at 16:00
  • Nesrin

    Oh wauw Anne, wat een prachtig taartje. Ik wil dit maken, het ziet er heerlijk uit.

    11 mei 2017 at 22:04
  • sANDRA

    O, wat heerlijk! Die maak ik lekker voor mezelf. 😉

    12 mei 2017 at 13:31
  • Neeltje | Thoughts in style

    Wat een goed idee! Het ziet er echt heel lekker en mooi uit 🙂

    12 mei 2017 at 15:12
  • gea

    Ziet er heerlijk uit! ^^

    13 mei 2017 at 16:10

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.