Search
lente taartje

Lente taartje

Het is lente en dat vier ik bijna elke dag. Als het zonnetje begint te schijnen, begin mijn taarten inspiratie te borrelen en daar kwam dit lekkere roze taartje ook uit voort. Een deeg zonder suiker maar toch lekker zoet met een vulling die je liefst al uit de beslag kom zou likken.

Dit heb je nodig voor een klein lente taartje

Voor het deegkuipje
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 1 eiwit
  • 50 ml gesmolten roomboter of kokosolie
voor de vulling
  • 100 gr roomkaas (philadelphia)
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 2 el agavesiroop (met raspberry smaak, biotoday)

Garnering: aardbeien, bliss balls of granola.

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier
  2. Meng de ingrediënten door elkaar tot een stevig deeg en rol dit uit (tussen plastic, dan plakt het niet)
  3. Verdeel het deeg over de springvorm en snijd het boven aan de randen af
  4. Zet het deeg voor ongeveer 30 minuten in de oven
  5. Laat daarna volledig afkoelen
  6. Mix op hoge stand de roomkaas, Griekse yoghurt en agavesiroop door elkaar
  7. Giet de vulling in het deeg kuipje en zet dit voor minimaal 1.5 uur in de koelkast om op te stijven
  8. Garneer met aardbeien, granola of iets anders, net wat jij wil.

lente taartje lente taartje lente taartje

*Wat vinden jullie van mijn gepersonaliseerde healthyfoodlove keukenschort van Digitransfer? Ze bedrukken daar echt van alles en dus ook gewoon deze mooie keukenschorten!

Enjoy!

1 comment

  • Roos

    Ah, wat een leuk taartje! En heel lekker, lijkt mij. Je schort is trouwens ook wel heel erg leuk 🙂

    11 april 2017 at 08:51

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.