Mini-monchou-walnotentaart

Al is het geen feest, (gezonde) taart kan en mag altijd!

Deze kleine monchou taart bestaat waarschijnlijk niet uit de ingrediënten die je normaal bij een monchou taart verwacht. De taart is superlekker en  in de springvorm van 12 cm doorsnede precies genoeg voor twee personen.

Wat heb je nodig

voor de bodem
  • een grote mok walnoten
  • 1 el. agavesiroop (of iet anders zoets)
  • 1 tl. kaneel
  • eventueel wat olie om het ”deeg” wat smeuïger te maken.
voor de vulling
  • 150 gr. monchou
  • 50 gr. (Griekse) yoghurt
  • halve banaan
  • 1 el ahornsiroop
topping

Mag naar eigen invulling, ik heb bij deze walnoten, lijnzaad en kokosrasp gebruikt.

PicMonkey Collage

 

 

 

 

 

 

Zo maak je deze mini-monchou-walnotentaart

Voeg de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in de blender (of keukenmachine), laat deze even op de hoogste stand draaien zodat er een stevig mengsel ontstaat. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en laat dit even rusten.

Meng de monchou, yoghurt en een geprakte halve banaan met de mixer tot een egaal mengsel, meng als laatste de ahornsiroop er doorheen, verdeel dit mengsel over de bodem en laat het taartje ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast (heb je niet zoveel tijd? Ongeveer 30 min. in de vriezer kan ook).

Verdeel de topping over het taartje en daarna kan het genieten beginnen!

Enjoy!

4 reacties op “Mini-monchou-walnotentaart

  1. Pingback: Mini snicker monchou taartje - healthyfoodlove

  2. Pingback: Gezonde aardbei vanille kwarktaart - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *