Zoals jullie weten was het afgelopen week feest, mijn zus en ik waren beide jarig! Daar moest natuurlijk taart op gegeten worden, dat mocht niet zomaar taart zijn, dat begrijpen jullie wel. Als trotse bezitter van het Oh my Pie boek moest er natuurlijk een pareltje op tafel getoverd worden (om met Marike’s woorden te spreken). De keuze viel op de overheerlijke Bounty en (straw)Berry Pie! En niet te vergeten, alle credits voor deze taart aan Marike, onze taartenkoningin.
Dit heb je nodig voor een Bounty en (straw)Berry Pie (18 cm)
Voor de bounty bodem
- 240 gr uitgelekte kikkererwten (1 blikje)
- 1 banaan
- 50 gr kokosrasp
- 5 medjoul dadels (ontpit en geweekt)
- 3 el cacao (ik gebruikte deze van Genume)
- 2 el (choco vanille – noten) honing*
- handje gemengde noten
Voor de kwark laag
- 500 gr kwark* (volle)
- 3 el (choco vanille – noten) honing*
- 5 blaadjes gelatine*
Voor de bovenlaag
- 125 gr verse aardbeien
- 1 blaadje gelatine
- kokossnippers
* Maak jij liever de vegan variant van deze taart? Vervang dan de kwark door soja/kokos yoghurt en de honing door ahornsiroop. Eventueel zou je de gelatine door agar agar kunnen vervangen en dan is deze fantastische taart helemaal vegan proof!
De kokossnippers die ik gebruik zijn van Homenuts, als je daar ook wil bestellen heb ik een leuke actie voor je. Met de kortingscode HEALTHYFOODLOVE ontvang je nu 10% korting op je hele bestelling. Dat is toch leuk?
Zo maak je de taart
- Beleg een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem, behalve het handje noten in de blender of keuken machine tot een plakkerige massa. Meng als laatste voorzichtig de noten door het bounty beslag.
- Schep de bounty massa in je vorm en duw het goed aan en zet de springvorm in de koelkast.
- Laat de gelatine even weken en verwarm deze daarna in een heel klein laagje water tot het helemaal opgelost is.
- Meng de gelatine en honing/ahornsiroop door de kwark tot het geheel goed opgenomen is.
- Verdeel de kwark over de bounty laag en zet dit even de koelkast om op te stijven.
- Laat de gelatine even weken en verwarm deze daarna in een heel klein laagje water tot het helemaal opgelost is.
- Mix de aardbeien fijn en voeg hier de gelatine aan toe, roer het geheel goed door.
- Schenk het aardbei mengsel over de kwark laag en laat het geheel opstijven in de koelkast.
- Verdeel net voor serveren de kokossnippers over de taart en vergeet vooral niet te genieten.
Enjoy!
Wat een bijzondere bodem! Is het echt zo lekker? Ik moet toch eens kijken naar ‘anders’ eten ?
Bonsje, deze is echt lekker! Zeker eens proberen.. Anders eten hoeft niet vies te zijn toch?
Er is maar heel weinig wat ik vies vind 😉 (bleekselderij en broccoli) Maar mijn hoofd klikt niet bij kikkererwten en taart 😉 ik blijf hangen bij falafel en geroosterde kikkererwten…Veel mensen vinden mij al ontzettend ‘anders’ eten omdat ik weiger met pakjes en zakjes te koken 🙂
Pingback: Kookboeken - Mijn 3 favorieten! - healthyfoodlove
Pingback: Dadel yoghurt kiwi taart - healthyfoodlove
Pingback: 8 x de lekkerste gezonde vegan taartrecepten - healthyfoodlove