Pasta met spinazie en geroosterde pijnboompitten

Pasta met spinazie

Omdat ik meer van het bakken ben dan van het koken, komen er eigenlijk bijna geen diner/lunch recepten voorbij op healthyfoodlove.nl. Daar gaan we nu even verandering in brengen, deze heerlijke pasta met spinazie en geroosterde pijnboompitten is echt easy peasy om te maken en onwijs lekker om op te eten.

Wat heb je nodig voor de pasta met spinazie en geroosterde pijnboompitten (2 pers.)

  • 200 gr tagliatelle
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 75 gr (gerookte) kip/ham/spek reepjes*
  • 300 gr spinazie (vers)
  • 75 ml (soja/kokos) room
  • 1 el bouillon poeder
  • Peper en zout naar smaak
  • handje pijnboompitten

* Ga je voor de vega optie? Laat dan de reepjes weg, de champignons vervangen dan het vlees.

Zo maak je het

  1. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn, leg deze op een stukje keukenpapier zodat ze af kunnen koelen
  3. Fruit ondertussen de ui in kleine stukjes in een wok pan
  4. Voeg hier de champignons en eventueel de vleesreepjes aan toe en laat dit even meebakken
  5. Voeg nu ook de spinazie aan het geheel toe en laat het wat slinken
  6. Als laatste kan nu de room, bouillon (mag eventueel ook een blokje zijn) en peper/zout er bij. Dit alles naar smaak en eigen inzicht!
  7. Giet de tagliatelle af en schep deze in de kommen of op de borden, verdeel hier het spinazie mengsel overheen en maak het helemaal af met de geroosterde pijnboompitten.

Geen zin in pasta? Maak dan een lekkere verse soep, dat is altijd gegarandeerd succes!

Enjoy! 

 

3 reacties op “Pasta met spinazie en geroosterde pijnboompitten

  1. Pingback: Ananas spinazie smoothie met banaan - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *