Search
speltcake

Pistache-speltcake met blauwe bessen

Op zoek naar een lekker ontbijt idee of juist gewoon een makkelijk meeneem tussendoortje? Deze speltcake maak je makkelijk en snel en is lang te bewaren in de diepvries. Als vulling kan je alles toevoegen wat je lekker vindt. In dit recept gebruiken we pistache nootjes en blauwe bessen.

Benodigdheden voor pistache-speltcake met blauwe bessen

  • 175 gr speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr agavesiroop
  • handje blauwe bessen
  • handje pistache noten
  • snufje zout

Zo maak je deze cake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een cakevorm met bakpapier of vet deze in met olie.
  2. Smelt de kokosolie en meng deze samen met de Griekse yoghurt, agavesiroop en het ei goed door elkaar.
  3. Meng in een apart kom het speltmeel, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  4. Spatel nu beide mengsels door elkaar tot een beslag, voeg de pistache nootjes in stukjes toe en verdeel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  5. Vul daarna de cakevorm met het beslag en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar (doe voor de zekerheid de test met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is).

Extra lekker met een laagje pindakaas!

speltcake

Ben je nu helemaal dol op deze cake en wil je meer van dit soort tussendoortjes maken? Ik raad je dan deze appelcake aan, heerlijk smeuïg en ook gemaakt van speltmeel.

Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om te variëren met bovenstaande cake, wat dacht je bijvoorbeeld van een vulling met pindakaas en walnoten of rozijnen en sinaasappelsap?

Enjoy!

1 comment

  • Nesrin

    Bosbessen en pistache vind ik een bijzondere combinatie maar het lijkt mij heerlijk.

    5 oktober 2017 at 23:39

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.