Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
Taarten

Pompoen chocolade laagjestaart met salted caramel pecans

by Anne 11 november 2017
11 november 2017
pompoen chocolade laagjestaart

Een majestueuze pompoen chocolade laagjestaart, opgebouwd uit lagen pompoencake en chocoladecake. Gevuld met een romige vulling van mascarpone en kwark en afgetopt met de lekkerste en meest pure chocolade en niet te vergeten de gekarameliseerde pecannoten.

Ik heb al veel lekkere taarten gegeten maar dit is toch wel iets heel speciaals.

Benodigdheden voor een pompoen chocolade laagjestaart

Voor de chocoladecake
  • 200 gr speltbloem
  • 55 gr cacao
  • zakje bakpoeder (16 gr)
  • 375 ml soya drink ongezoet
  • 1 sterke esspresso
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 blokjes pure chocolade (gesmolten, 25 gr, a 80%)
  • 2 el (kokos)olie (gesmolten)
Voor de pompoencake
  • 200 gr speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • snufje zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 gr pompoenpuree (zelfgemaakt)*
  • 2 eieren
  • 85 ml (kokos) olie
  • 60 ml ahornsiroop
Voor de vulling
  • 250 gr mascarpone
  • 5 el (volle) kwark
  • flinke snuf kaneel
  • 1 el ahornsiroop
Voor de topping
  • 6 blokjes pure chocolade (80 gr, a 80%)
  • 1 tl kokosolie
  • Handje pecannoten
  • Zoetmiddel (honing, agave- of ahornsiroop)
  • Zeezout

*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken (incl. schil) en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van zijn schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je.

Bereidingswijze van de pompoen chocolade laagjestaart

De chocoladecake
  1. Beleg een springvorm (18 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olie of boter en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  3. Meng de natte ingrediënten door elkaar in een aparte schaal.
  4. Voeg de natte ingrediënten bij het droge mengsel en vouw dit voorzichtig door elkaar.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten af (doe eventueel een satéprikker check).
  6. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen
De pompoencake

Voor de pompoencake volg je exact dezelfde volgorde als de chocolade cake, het kan zijn dat deze cake iets langer in de oven moet, check dit even met een saté prikker en hou de cake ondertussen goed in de gaten. Als deze te donker wordt kan je er altijd voor kiezen om deze af te dekken met een stukje aluminium folie.

De vulling
  1. Mix alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  2. Snijd daarna de bovenste (ronde) kapjes van beide cakes af en snijd de cakes dan horizontaal door de helft.
  3. Leg de eerste laag pompoen cake klaar en besmeer deze met een dunne evenredige laag vulling, dek deze af met een laag chocolade cake en besmeer deze met vulling, ga zo door tot je de laatste cake laag er op hebt liggen.
De topping
  1. Smelt de chocolade met de kokosolie au-bain-marie.
  2. Bak ondertussen in een pannetje de pecannoten met het zoetmiddel en zeezout op.
  3. Giet de chocolade over de taart en verdeel de salted caramel pecans er overheen.
  4. Garneer eventueel nog met wat blokjes pure chocolade en vergeet vooral niet te genieten!

pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart

Meer lekkers met pompoen vind je hier. Ik raad je vooral aan om snel eens mijn favoriete pompoencake met mascarpone topping te proberen, die lijkt eigenlijk wel een beetje op deze taart.

Enjoy!

ChocoladePompoenTaart
6 Reacties
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Gezonde kaastaart met abrikozen
Volgende Post
Appel kaneel muffins, gezond en lekker!

Misschien vind je dit ook leuk

Cheesecake brownie | Best of both worlds

7 februari 2019

Gezonde appeltaart uit de aerofryer (+ WIN)!

4 februari 2019

Banaan kwarktaart | gezond en lekker

22 januari 2019

10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten

9 januari 2019

Chocolade fudgetaart met cranberry

5 januari 2019

5 x de best bekeken recepten van 2018

30 december 2018

Kwark roomtaart met granola bodem

24 december 2018

MonChou gebakjes in een glaasje

11 december 2018

Carrotcake met roomkaastopping

21 november 2018

Makkelijke speculaas cheesecake

16 november 2018

6 Reacties

Janna 12 november 2017 - 13:09

Waaauw wat een prachtige taart! Daar zou ik nu wel zin in hebben 🙂

Reply
Rowan 15 november 2017 - 14:05

Wauw, deze taart is echt prachtig!!

Reply
Yolanda 24 november 2017 - 12:44

Hoi Anne,
Ik ben midden in het maken van deze prachtige taart. Zie ineens dat er in het recept voor de chocoladecake geen eieren vermeld staan…help! Bij het Pompoendeel wel2 eieren bij de ingrediënten…

Reply
Anne 24 november 2017 - 13:11

Oh Yolanda, ik hoop dat ik nog op tijd reageer. Er hoeven geen eieren in de chocoladecake en in de pompoencake weer wel. Een beetje verwarrend maar het klopt. Succes verder en geniet er van!

Reply
Chocoladepudding, makkelijk en lekker - healthyfoodlove 13 december 2017 - 06:33

[…] je liever iets anders met chocolade? Probeer dan eens deze pompoen-choco-laagjestaart. Gegarandeerd […]

Reply
Laura 19 oktober 2018 - 10:11

Taart wordt vandaag gemaakt als snack voor na t sporten morgen! Elke week maakt iemand anders een lekkere verantwoorde snack, nu deze taart!!

Reply

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Chocolate chip cake als ontbijt morgenochtend? Dat kan! Deze mini
  • Strawberry blissballs! Interesse in het recept? Laat het me weten
  • Eigenlijk wel zin in appeltaart maar geen zin om gelijk
  • Healthy chocolate muffins Hoe top is het om lekker in
  • Als je het mij vraagt dan blijven taarten toch wel
  • Sinds ik mijn wafelijzer heb ben ik echt driedubbel fan

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven