Pompoen chocolade laagjestaart met salted caramel pecans

pompoen chocolade laagjestaart

Een majestueuze pompoen chocolade laagjestaart, opgebouwd uit lagen pompoencake en chocoladecake. Gevuld met een romige vulling van mascarpone en kwark en afgetopt met de lekkerste en meest pure chocolade en niet te vergeten de gekarameliseerde pecannoten.

Ik heb al veel lekkere taarten gegeten maar dit is toch wel iets heel speciaals.

Benodigdheden voor een pompoen chocolade laagjestaart

Voor de chocoladecake
  • 200 gr speltbloem
  • 55 gr cacao
  • zakje bakpoeder (16 gr)
  • 375 ml soya drink ongezoet
  • 1 sterke esspresso
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 blokjes pure chocolade (gesmolten, 25 gr, a 80%)
  • 2 el (kokos)olie (gesmolten)
Voor de pompoencake
  • 200 gr speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • snufje zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 gr pompoenpuree (zelfgemaakt)*
  • 2 eieren
  • 85 ml (kokos) olie
  • 60 ml ahornsiroop
Voor de vulling
  • 250 gr mascarpone
  • 5 el (volle) kwark
  • flinke snuf kaneel
  • 1 el ahornsiroop
Voor de topping
  • 6 blokjes pure chocolade (80 gr, a 80%)
  • 1 tl kokosolie
  • Handje pecannoten
  • Zoetmiddel (honing, agave- of ahornsiroop)
  • Zeezout

*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken (incl. schil) en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van zijn schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je.

Bereidingswijze van de pompoen chocolade laagjestaart

De chocoladecake
  1. Beleg een springvorm (18 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olie of boter en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  3. Meng de natte ingrediënten door elkaar in een aparte schaal.
  4. Voeg de natte ingrediënten bij het droge mengsel en vouw dit voorzichtig door elkaar.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten af (doe eventueel een satéprikker check).
  6. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen
De pompoencake

Voor de pompoencake volg je exact dezelfde volgorde als de chocolade cake, het kan zijn dat deze cake iets langer in de oven moet, check dit even met een saté prikker en hou de cake ondertussen goed in de gaten. Als deze te donker wordt kan je er altijd voor kiezen om deze af te dekken met een stukje aluminium folie.

De vulling
  1. Mix alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  2. Snijd daarna de bovenste (ronde) kapjes van beide cakes af en snijd de cakes dan horizontaal door de helft.
  3. Leg de eerste laag pompoen cake klaar en besmeer deze met een dunne evenredige laag vulling, dek deze af met een laag chocolade cake en besmeer deze met vulling, ga zo door tot je de laatste cake laag er op hebt liggen.
De topping
  1. Smelt de chocolade met de kokosolie au-bain-marie.
  2. Bak ondertussen in een pannetje de pecannoten met het zoetmiddel en zeezout op.
  3. Giet de chocolade over de taart en verdeel de salted caramel pecans er overheen.
  4. Garneer eventueel nog met wat blokjes pure chocolade en vergeet vooral niet te genieten!

pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart pompoen chocolade laagjestaart

Meer lekkers met pompoen vind je hier. Ik raad je vooral aan om snel eens mijn favoriete pompoencake met mascarpone topping te proberen, die lijkt eigenlijk wel een beetje op deze taart.

Enjoy!

6 reacties op “Pompoen chocolade laagjestaart met salted caramel pecans

  1. Yolanda zegt:

    Hoi Anne,
    Ik ben midden in het maken van deze prachtige taart. Zie ineens dat er in het recept voor de chocoladecake geen eieren vermeld staan…help! Bij het Pompoendeel wel2 eieren bij de ingrediënten…

    • Anne zegt:

      Oh Yolanda, ik hoop dat ik nog op tijd reageer. Er hoeven geen eieren in de chocoladecake en in de pompoencake weer wel. Een beetje verwarrend maar het klopt. Succes verder en geniet er van!

  2. Pingback: Chocoladepudding, makkelijk en lekker - healthyfoodlove

  3. Laura zegt:

    Taart wordt vandaag gemaakt als snack voor na t sporten morgen! Elke week maakt iemand anders een lekkere verantwoorde snack, nu deze taart!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *