Als ik alleen al de titel van dit recept lees dan loopt het water me in de mond, dadel roomboter granola. Een heerlijke crunchy granola met de zacht zoete smaak van dadels. Een perfecte start van je dag in combinatie met vers fruit en frisse yoghurt. Genieten ten top!
Op zoek naar een lekker ontbijt? Ga dan eens voor deze overheerlijke granola gezoet met dadels en krokant door het toevoegen van echte ongezouten roomboter.
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 75 gr gemengde noten/zaden ongezouten
- 50 gr roomboter zacht
- 2 medjoul dadels ontpit
- 2 el zelfgemaakte dadelpasta* kan vervangen worden door ahornsiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar en verwarm de natte ingrediënten in een pannetje.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en meng daarna alles door elkaar en verdeel dit evenwijdig over de bakplaat.
- Bak de granola in ongeveer 25 a 30 minuten in het midden van de oven.
Notities
Let op: het is belangrijk dat je tussendoor zo nu en dan even de granola omschept.
* Het recept voor zelfgemaakte dadelpasta vind je hier.
Nutrition
Serving: 0g | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 0g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 0g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 0mg | Potassium: 0mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Iron: 0mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!
Ben jij, net als ik, gek op ontbijten en maak je het liefst elke week een andere soort granola? Dan heb ik nog een aantal lekkere aanraders voor je. Hier onder vind je mijn top 3 granola recepten!
Laat je me even weten als je deze roomboter granola geprobeerd hebt?
Enjoy!