Speculaascake met stoofpeertjes

speculaascake met stoofpeertjes

Ik had echt een supergoed plan bedacht, heel uniek ook (dacht ik zelf). Nou, ik kan je één ding vertellen; een recept verzinnen dat nog niet bestaat, is echt heel moeilijk. Dat bleek ook maar weer toen ik deze cake deelde op mijn instagram, Marike van Ohmypie.nl bleek vorig jaar bijna precies zo’n cake gemaakt te hebben. Laatste tijd lees ik super veel over het kopiëren van blogs en artikelen, dit is iets dat ik zelf helemaal niet kan begrijpen. Wel zie ik nu dat het ook wel eens per ongeluk zo komt dat we bijna een zelfde recept of artikel plaatsen zonder kwade bedoelingen.

Vandaag dus mijn versie van de speculaascake met stoofpeertjes.

Dit heb je nodig voor een speculaascake met stoofpeertjes op Anne’s manier

  • 3 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 150 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeeel
  • 2 el koekkruiden
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 50 gr ongez. roomboter
  • 75 gr kwark
  • 5 el amandelmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • 75 gr dadels
  • handje walnoten

Zo maak je deze lekkere cake

  1. Stoof de peertjes op jou manier (ik deed het met een dadel, kaneelstokje, scheutje ahornsiroop en water 2 uur op laag vuur).
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met boter/olie (of bakpapier)
  3. Meng het meel, koek/speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar
  4. Meng de eieren door het meel mengsel en voeg daarna de gesmolten roomboter, amandelmelk, ahornsiroop en kwark toe aan het beslag
  5. Mix de dadels in de blender tot pasta en voeg deze samen met de walnoten toe aan het beslag, roer het geheel goed door
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en duw de gehalveerde peertjes in het beslag (met de steeltjes er bovenuit)
  7. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en laat daarna even afkoelen

speculaascake met stoofpeertjes speculaascake met stoofpeertjes speculaascake met stoofpeertjes speculaascake met stoofpeertjes

Enjoy!

 

 

12 reacties op “Speculaascake met stoofpeertjes

  1. Nesrin zegt:

    Dit is een vrij uniek recept en ik ben heel benieuwd of er meer van zijn. Ik vind het heel knap dat jij zo veel recepten plaatst hoor.

    De cake ziet er heel goed uit. Ik zag het Instagram Stories (toch?) voorbij komen en was toen al heel benieuwd naar het resultaat.

  2. Anna zegt:

    Lijkt mij heerlijk, leuk idee ook om de peertjes in het midden heel te laten. Bij mij staat appelcake op het programma van het weekend. Weliswaar in stukjes gesneden, maar dit is wel iets wat ik ook een keer ga proberen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *