Gab’s suikervrije soesjes met kokosroom

Suikervrije soesjes

Jaren geleden, tijdens de eerste aflevering van Heel Holland Bakt, nam ik me voor ooit soesjes te maken. Je weet wel, van die prachtige goudbruine dingen met een flinke toef slagroom in het midden en een grote klodder chocolade bovenop. De soesjes zijn er gekomen, maar alle suikerrijke producten heb ik achterwege gelaten. Ik besloot namelijk op de gezonde toer te gaan. Deze suikervrije soesjes met kokosroom zijn hier het resultaat van!

Geen paniek, soezen zijn lang niet zo moeilijk om te maken als je misschien nu denkt. Het enige wat je nodig hebt is een spuitzak met 1 grote ronde spuit en 1 klein spuitje. Oh, en een portie geduld, anders worden je soesjes niet zo lekker als de mijne.

Ingrediënten voor suikervrije soesjes

 • 75 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram bloem
 • 150 ml kraanwater
 • 3 eieren
 • 250 ml slagroom
 • 50 gram geraspte kokos
 • 1 mespuntje pure vanille poeder (of een andere zoetstof)

Iedereen klaar? Bakken maar!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
 2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en breng dit samen met het water aan de kook.
 3. Zeef de bloem, zodat alle klontjes eruit zijn. Doe alles in 1 keer in het pannetje en roer het direct goed door. Je deeg(bal) is gaar als het loslaat van het pannetje en het geen sporen meer achterlaat.
 4. Laat het afkoelen voordat je de eieren erbij doet. Vergeet niet dat de buitenkant iets kouder aanvoelt dan de binnenkant, dus voel goed! Wacht je niet lang genoeg, dan garen je eieren vroegtijdig en dan smaken je soezen naar scrambled eggs.
 5. Is je soezendeeg afgekoeld? Doe dan, al mixend, 1 voor 1 de eieren erbij. Blijf mixen totdat het mooi glanst.
 6. Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier (ongeveer) 14 prachtige soesjes.
 7. Schuif ze voor minimaal 15 minuten in de oven en laat deze tijdens het bakken vooral dicht! Dit is erg belangrijk, aangezien anders je soezen instorten. Zijn ze na 15 minuten nog niet mooi bruin? Laat ze dan nog 5 minuten staan. Ze zijn gaar als ze van het bakpapier afkomen, maar bij twijfel kan je natuurlijk altijd 1 soesje opensnijden.
 8. Terwijl de soesjes afkoelen, kan jij aan de slag met de kokosroom. Doe het slagroom in een beslagkom en klop het stijf. Spatel vervolgens voorzichtig de kokos en de zoetstof door de slagroom.

Suikervrije soesjes

Wauw, dit is toch genieten? Dankjewel Gab, je hebt weer een heerlijk recept voor ons neergezet, ik wil zelf al heel lang soesjes maken en nu ben je me toch weer voor. 

Meer recepten zien van Gabriella? Je vindt ze hier.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.