Super snelle zoete aardappel muffins

zoete aardappel muffins

Vorige week deed ik mee aan de #letsbreakfeast challenge, daar maakte ik heerlijke zoete aardappel toast voor. Aangezien ik weer veel te veel zoete aardappels aangeschaft had, zat ik er even mee te kijken. Snel op zoek naar een lekker recept dus.

In het Skinny Six kookboek van Chickslovefood (top dames zijn dat ook hé) vond ik een heerlijk recept, ik zou Anne niet zijn als ik er mijn eigen draai niet aan zou geven. Vandaag dus het recept voor snelle zoete aardappel muffins, een beetje van chikslovefood en een beetje van healthyfoodlove.

Dit heb je nodig voor 4 super snelle zoete aardappel muffins

 • 100 gr zoete aardappel
 • 1 ei
 • 2 el agavesiroop
 • 50 gr amandelmeel
 • 2 dadels
 • een handje pecannoten
 • 1/2 tl bakpoeder

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de muffinvormpjes met bakpapier
 2. Kook ze zoete aardappel in kleine stukjes zacht en prak of mix ze dan tot puree
 3. Meng het amandelmeel, agavesiroop, ei en bakpoeder goed door elkaar
 4. Snijd de pecannoten en dadels aan klaeine stukjes en roer deze samen met de zoete aardappel puree door het mengsel
 5. Vul de muffinvormpjes en zet ze voor 30 minuten in de oven

zoete aardappel muffins zoete aardappel muffins

Deze muffins komen er zo prachtig glanzend en bruin uit dat je haast niet kan wachten om ze op te eten, mijn tip is toch om ze eerst heel even af te laten koelen om daarna heerlijk te gaan genieten. Bewaren kan in een afgesloten bakje, maar ik ga er vanuit dat deze 4 heerlijke bolle muffins het niet lang zullen overleven.

Je kan natuurlijk altijd nog variëren met de vulling, zo zou je andere noten toe kunnen voegen of wat denk van stukjes super pure chocolade? Doe vooral wat jou het lekkerst lijkt!

Enjoy!

13 reacties op “Super snelle zoete aardappel muffins

 1. Lena zegt:

  Looks amazing and probably tastes the same <3 I have to try it, maybe on sunday… I'm on a diet on fact but it looks so good 🙁
  btw I lost 5 kg with Fitatu app what helps me in this…
  applause for me 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.