Verse lasagne zonder pakjes en zakjes

verse lasagne

Helemaal vers koken lijkt soms best lastig. In dit lasagne recept laat ik je zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Benieuwd hoe je deze verse lasagne zonder pakjes en zakjes, makkelijk kan maken?

Gevulde oranje paprika's

Lasagne in een paprika

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Zelf koken moet je eigenlijk zien als een soort geniet moment. Een moment voor jezelf om lekker eten te bereiden. Deze lasagne is daar een ideaal voorbeeld van. Benieuwd naar het recept?
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Gezond eten, Lasagne, Zonder pakjes en zakjes
Porties: 4 porties

Ingredi├źnten

  • 4 oranje paprika's
  • 250 gr rundergehakt
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente of maak zelf een mix van prei, champignons, ui en paprika
  • 2 tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 3 lasagnevellen
  • 60 gr geraspte oude kaas

Voor de bechamelsaus

  • 1 klontje boter
  • 1,5 el bloem
  • 0,3 l melk
  • 40 gr geraspte oude kaas

Instructies

Bechamelsaus

  • Laat de boter smelten in een pan op laag vuur, voeg vervolgens de bloem toe en roer dit goed door met de garde.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren kort garen.
  • Voeg vervolgens in kleine stapjes de melk toe, blijf onder tussen goed roeren en houd het vuur laag. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur uit en voeg de kaas toe.
  • Roer het geheel nogmaals goed door.

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een kleine ovenschaal of cakevorm in met olie/boter.
  • Bak de gehakt rul en voeg vervolgens de groentemix toe, bak deze kort mee.
  • Voeg dan 1 tomaat in blokjes toe en gelijk ook de tomatenpuree, het bouillon blokje en kruiden. Bak dit geheel ook kort mee.
  • Is het geheel iets te droog, voeg dan wat melk of water toe.
  • Snijd de bovenkanten van de paprika's af en vul ze dan met de lasagne.
  • Begin met een laag saus, leg daaroverheen vervolgens een lasagne vel (of stukjes) en ga zo om en om door tot alles op is, eindig met saus.
  • Giet vervolgens bechamelsaus over het geheel en snijd de overgebleven tomaat in plakjes over de lasagne, top het geheel af met geraspte kaas en kruiden en bak de lasagne dan voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven onder aluminium folie af.

Notities

*het kan handig zijn om de lasagne het eerst bakdeel af te dekken met aluminium folie, zo zal de bovenkant niet verbranden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @healthyfoodlove.nl of tag #healthyfoodlovenl!

Op healthyfoodlove.nl komen nog niet gek veel hartige recepten voor. Toch is het iets dat wij wel graag willen delen. Wij zijn dan ook heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Laat je het even weten? Dit kan via Instagram of hieronder in de comments.

Wil jij meer lekkere hartige recepten proberen zoals deze verse lasagne? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina, je vindt er van alles, soepjes, amuses en lekkere snelle makkelijke gerechten.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *